Poszt ITT
Budapestről neveztek el utcát a török fővárosban

Tarlós divatválságot kezel Ankarában

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2015. 09. 11. 19:41

A főpolgármester hivatalosan azért érkezett a török fővárosba, hogy Budapest utcát avasson, de kiszivárgott a titkos küldetés.

Pénteken az MTI beszámolt arról, hogy Tarlós István Ankarába érkezett, mert a 150 évig átmenetileg nálunk tartózkodó testvérnép Budapestről nevezett el utcát.

Melih Gökcek, Ankara főpolgármestere kijelentette, hogy a korábban az 1429-es számot viselő, 20 méter széles, 1320 méter hosszú utca a főváros jómódú Cukurambar kerületében, a központtól néhány kilométerre, Törökország több neves egyetemének tőszomszédságában található.

Aki tud a sorok között olvasni és a fotókat is látta, az azonban mindjárt összerakhatja a képet. A budapesti menekültválság után a Budapest első emberét válságkezelésre hívták. Nem véletlen az sem, hogy elkísérte legfőbb trendügyi szakértője Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettese is. Úgy tudjuk azért érkezett igazából, hogy elhárítson egy divatkatasztrófát, és átvezesse az ankarai városvezetést a nyolcvanas évekből a huszonegyedik századba.

Budapestről neveztek el utcát a török fővárosban
MTI / Anadolu

Ahogy a brutál pillangószerű napszemüveget, válltömést, láncos táskát és a cipőket elnézzük. a csapatnak alaposan rá kell majd feküdnie a feladatra. Ami pedig a férfi divatot illeti Tarlóshoz közeli forrástól megtudtuk, hogy a főpolgármester leszámolt a magyar jobboldali oligarchakörökben oly divatos „szűk nadrágokat és zakókat hordó újhullámmal” és már ki is adta utasításba a bő bokalengőkről és jókora zakókról szóló direktíváját. Így ha fentről fotózzák, akkor az ősmagyar férfiakhoz hasonló rövid láb sokkal nagyobb hangsúlyt kaphat.

Ugyancsak meg nem erősített információink szerint a megállapodás értelmében, ha az ankarai vezetés átpozicionálása sikeres lesz, akkor az eddig 1429-es számú utca, a török főváros divatutcája lesz természetesen már Budapeste néven, és az itt rendezett divathetet a milánói rendezvény előtti időpontban tartják majd, hogy a neves divattervezőknek még legyen idejük átszabni az új kollekciójukat az éppen aktuális mentékhez és attilákhoz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.