Poszt ITT

Tarlós divatválságot kezel Ankarában

A főpolgármester hivatalosan azért érkezett a török fővárosba, hogy Budapest utcát avasson, de kiszivárgott a titkos küldetés.

Pénteken az MTI beszámolt arról, hogy Tarlós István Ankarába érkezett, mert a 150 évig átmenetileg nálunk tartózkodó testvérnép Budapestről nevezett el utcát.

Melih Gökcek, Ankara főpolgármestere kijelentette, hogy a korábban az 1429-es számot viselő, 20 méter széles, 1320 méter hosszú utca a főváros jómódú Cukurambar kerületében, a központtól néhány kilométerre, Törökország több neves egyetemének tőszomszédságában található.

Aki tud a sorok között olvasni és a fotókat is látta, az azonban mindjárt összerakhatja a képet. A budapesti menekültválság után a Budapest első emberét válságkezelésre hívták. Nem véletlen az sem, hogy elkísérte legfőbb trendügyi szakértője Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettese is. Úgy tudjuk azért érkezett igazából, hogy elhárítson egy divatkatasztrófát, és átvezesse az ankarai városvezetést a nyolcvanas évekből a huszonegyedik századba.

MTI / Anadolu
MTI / Anadolu

Ahogy a brutál pillangószerű napszemüveget, válltömést, láncos táskát és a cipőket elnézzük. a csapatnak alaposan rá kell majd feküdnie a feladatra. Ami pedig a férfi divatot illeti Tarlóshoz közeli forrástól megtudtuk, hogy a főpolgármester leszámolt a magyar jobboldali oligarchakörökben oly divatos „szűk nadrágokat és zakókat hordó újhullámmal” és már ki is adta utasításba a bő bokalengőkről és jókora zakókról szóló direktíváját. Így ha fentről fotózzák, akkor az ősmagyar férfiakhoz hasonló rövid láb sokkal nagyobb hangsúlyt kaphat.

Ugyancsak meg nem erősített információink szerint a megállapodás értelmében, ha az ankarai vezetés átpozicionálása sikeres lesz, akkor az eddig 1429-es számú utca, a török főváros divatutcája lesz természetesen már Budapeste néven, és az itt rendezett divathetet a milánói rendezvény előtti időpontban tartják majd, hogy a neves divattervezőknek még legyen idejük átszabni az új kollekciójukat az éppen aktuális mentékhez és attilákhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik