Poszt ITT

Orbán Viktor nem náci

Jászberényi Sándor
Jászberényi Sándor

újságíró, haditudósító, író. 2015. 09. 11. 09:34

Ezt szeretném leírni. Sok mindent gondolok róla, a kormányáról, de azt, hogy náci, nem.
Korábban a témában:

Az egyetem óta mindig úgy gondoltam, hogy a liberális gondolkodás egy sajátja a disztingválás, hogy nem akar a periférián mozogni és pozitív/negatív pólusokat létrehozni, amikor a valóságban nincsenek vagy nagyon ritkán fordulnak elő.

Nincs fekete és fehér. Szürke van.

A jelenlegi helyzetben, az 1956-os forradalom leverése utáni legnagyobb magyar krízis közepén az értelmiségnek nem szabad tovább polarizálni az országot. Aki ilyet tesz, hazaárulást követ el, nem a jobboldali retorika, hanem a szó klasszikus értelmében.

Megakadályozza ugyanis, hogy a nemzet konszenzusra tudjon jutni a bevándorlás kérdésében, hogy vállalható kompromisszumok alakuljanak ki, melyek választ és megoldást adnak a krízisre.

Nem lehet stigmatizálással letiltani minden párbeszédet. Ez az egyetlen módja a nemzet túlélésének.

Orbán Viktor nem náci. Nagyon sajnálom, hogy a Narancs elsütötte ezt az ízetlen tréfát. Nyilván nem gondolkodtak, mennyit ártanak az ilyen húzásokkal a szakadék szélén álló és végletesen megosztott országnak.

Nagyon remélem, hogy a kormány mihamarabb az ország összes politikai platformjából, hozzáértés és nem politikai lojalitás alapján összeállít egy szakértői bizottságot, akik kidolgoznak egy minden politikai oldal számára vállalható krízisforgatókönyvet.

Nagyon remélem, hogy a meghívott baloldali/liberális politikusok, szakértők félre tudják tenni személyes ellenérzéseiket és konstruktívan, kizárólag az ország érdekeit szem előtt tartva aktívan részt vesznek ebben, hisztérikusság nélkül.

Különben Magyarországnak annyi.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.