Poszt ITT

Orbán Viktor nem náci

Ezt szeretném leírni. Sok mindent gondolok róla, a kormányáról, de azt, hogy náci, nem.

Az egyetem óta mindig úgy gondoltam, hogy a liberális gondolkodás egy sajátja a disztingválás, hogy nem akar a periférián mozogni és pozitív/negatív pólusokat létrehozni, amikor a valóságban nincsenek vagy nagyon ritkán fordulnak elő.

Nincs fekete és fehér. Szürke van.

A jelenlegi helyzetben, az 1956-os forradalom leverése utáni legnagyobb magyar krízis közepén az értelmiségnek nem szabad tovább polarizálni az országot. Aki ilyet tesz, hazaárulást követ el, nem a jobboldali retorika, hanem a szó klasszikus értelmében.

Megakadályozza ugyanis, hogy a nemzet konszenzusra tudjon jutni a bevándorlás kérdésében, hogy vállalható kompromisszumok alakuljanak ki, melyek választ és megoldást adnak a krízisre.

Nem lehet stigmatizálással letiltani minden párbeszédet. Ez az egyetlen módja a nemzet túlélésének.

Orbán Viktor nem náci. Nagyon sajnálom, hogy a Narancs elsütötte ezt az ízetlen tréfát. Nyilván nem gondolkodtak, mennyit ártanak az ilyen húzásokkal a szakadék szélén álló és végletesen megosztott országnak.

Nagyon remélem, hogy a kormány mihamarabb az ország összes politikai platformjából, hozzáértés és nem politikai lojalitás alapján összeállít egy szakértői bizottságot, akik kidolgoznak egy minden politikai oldal számára vállalható krízisforgatókönyvet.

Nagyon remélem, hogy a meghívott baloldali/liberális politikusok, szakértők félre tudják tenni személyes ellenérzéseiket és konstruktívan, kizárólag az ország érdekeit szem előtt tartva aktívan részt vesznek ebben, hisztérikusság nélkül.

Különben Magyarországnak annyi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik