Poszt ITT

Nyugat felé nem mennek vonatok Magyarországról, de kelet felé elment egy repülő

Szijjártó Péter sokkal messzebb ment, mint arról bármelyik menekült álmodni merne.

Figyelem, csak erős idegzetűeknek, a következő sorok enyhe népszavizmusokat tartalmaznak.

Miközben a Keleti pályaudvarnál a magyar rendőrök az “azt hitted, mi?” nevű klasszikus magyar játékot űzik a szír menekültekkel, Szijjártó Péter másik irányba fűzött kapcsolatainkat rendezi. A külügyminiszter Pekingben van, egy katonai parádén, ami Kína világháborús győzelmét ünnepli Japán felett.

A második világháború végének hetvenedik évfordulójára rendezett felvonuláson nem csak a remek kínai hadsereg, de a világ flúgosválogatottja is felvonul.

Eljön Vlagyimir Putyin orosz elnök, Cahiagín Elbegdordzs mongol elnök, Abdel-Fattáh esz-Szíszi, Egyiptom államfője, a Cseh Köztársaság képviseletében Milos Zeman elnök, Nicolás Maduro, Venezuela elnöke, Nurszultan Nazarbajev, Kazahsztán elnöke, Truong Tan Sang vietnami államelnök és Omar Hasszan al-Bashir szudáni elnök. A meghurcolt nyugati vezetőket képviseli majd Tony Blair és Gerhard Schröder, de lesz 19 olyan ország is, ahonnan udvariassági látogatásra csak a külügyminisztert küldték el. Például Franciaország, Olaszország, India, Brazília és mi. Együtt megünnepeljük majd, hogy Kína hogyan nyomta le Japánt.

  Fotó: MTI/Trebitsch Péter

Kínával persze érdemes jóban lenni, amerikai punditok és tévéprofesszorok évek óta azzal ijesztgetnek, hogy ők lesznek az új világhatalom, miközben Amerika eltűnik a süllyesztőben. Szerencsére ebből egyelőre nem lett semmi.

De ennél van egy sokkal szebb indokunk is, hogy Szijjártót a flúgosválogatottal reprezentáljuk Pekingben. Magyarország ugyanis kétfrontos harcot űz. Miközben próbáljuk elzavarni (vagy ignorálni) a mindenféle feketéket és arabokat, akik a Keletinél vágynak Németország után, a magyar állam továbbra is pénzért árulja az uniós állampolgárságot, amit a kínaiak vásárolnak rendesen, még ha nem is akkora lendülettel, mint szeretnénk.

Ezzel az egésszel csak azt szeretném mondani, hogy ha egy igazságos, objektív világban élnénk, Szijjártó Péter Pekingből egyenesen Damaszkuszba utazna Asszáddal parolázni, hogy szerencsétlen szír menekültek ne gyűlöljék már ennyire kis Magyarországot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik