Poszt ITT

Mese a nyuszikról, akik alaposan beszopták

Mese a nyuszikról, akik alaposan beszopták. Avagy miért nem a Strand fesztivál a leginkább kerékpárbarát hely Magyarországon.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy nyúlpár. (Az igazsághoz közelebb állna, ha így hivatkoznánk rájuk: az újságíró, valamint felesége, a kommunikációs szakember, csak úgy kevésbé lenne gördülékeny a mese.)

Egy szép napon a nyuszik elindultak kerékpárral a Strand fesztiválra.

A Kapukon belépve érezték, meg kell szabadulniuk a bicikliktől, hiszen azok súlyos koloncként zavarták volna őket az önfeledt pogózásban. Ezért elhatározták: megkeresik a kerékpártárolót.

A Nyugati Bejárat felől érkeztek, együtt a kellemes őszi széllel. Párat léptek, s megláttak egy rókát (aki valójában egy Rendező pass-t viselő ember volt, csak így, rókával gördülékenyebb a mese).

– Mondd csak, kedves róka (igazából nem így szólították meg), megmondanád, hol találjuk a biciklitárolót? – kérdezték a lelkes nyuszik.

– Fogalmam sincs. Gondolom, ha arra továbbmentek, valahol megtaláljátok. És arrafelé lesz valahol egy térkép is.

A nyulak tolták tovább a bicikliket, és közben arra gondoltak, milyen jó, hogy hamarosan már az amerikai punkzenekar muzsikájára headbangelhetnek. Egyszer csak megláttak egy másik rókát.

– Mondd csak, kedves róka (igazából nem így szólították meg), megmondanád, hol találjuk a biciklitárolót? – kérdezték a lelkes nyuszik.

– Huhh, sajnos nem. De arra van az info pult, kérdezzétek meg ott.

Mendegéltek tovább a most-már-picivel-kevésbé-lelkes nyuszik, és egyszer csak megdobbant a szívük: megláttak egy csókát (egy STAFF-pólós fickót, de az ugye nem túl meseszerű).

– Mondd csak, kedves csóka (igazából nem így szólították meg), megmondanád, hol találjuk az Info pultot? – kérdezték a most-már-picivel-kevésbé-lelkes nyuszik.

– Huhh, fogalmam sincs.

A nyuszik nem hittek tapsifüleiknek. Egy (STAFF-pólós) csóka nem tudja, merre van az Info pult? Ezek után van még biztos pont az univerzumban? Tán a bölcs bagolyhoz kéne fordulni, hogy hol a rákban van a biciklitároló? Mentek tovább a nyuszik, akik már picit sem voltak lelkesek, viszont már most a tele volt a fesztiválozással a répácskájuk (már amelyiküknek volt, ugye).

Az értékmegőrzőnél is érdeklődtek (ehhez már el kellett hagyniuk a fesztivál területét), ahol megtudták, hogy már igen sok állatka próbálkozott letenni a biciklijét, de nem tudtak nekik mit mondani, és őket is az Info pulthoz küldték. Aztán találkoztak két medvével (akik valójában biztonsági őrök, de az ugye egyáltalán nem mesébe illő), akik szintén az Info pulthoz irányították őket.

Szomorúan bandukoltak, kitikkadva, porosan, és az amerikai punkzenekar koncertjét is lekésve, már azon tanakodtak, hogy ott kéne hagyni a sok kisebb és nagyobbacska vízparti állatot a picsába, amikor meglátták a feliratot: Információ.

Az újra lelkes nyuszik odaszökkentek a farkaskutyák (info pultosok) elé.

– Mondd csak, kedves farkaskutya – szólították meg egyiküket (igazából nem pont így), megmondanád, hol találjuk a biciklitárolót?

– Sajnos az nincs a fesztiválon. Annyit tudunk segíteni, hogy a kordonokhoz NE kössétek ki a bringákat, mert a biztonsági őrök leveszik.

A nyuszik majdnem szomorúak lettek, de ehelyett inkább rohadt dühösek, feszültek, frusztráltak és idegbetegek lettek. A két elcsigázott nyuszi – ha szabad ezzel a fajkeveredésre utaló kifejezéssel élni – kikötötte az első kordonhoz a bringákat (ahol már több tucat biciklit hagyott ott sok másik szomorú állatka), vettek nagyon sok alkoholt, és elmentek inkább Kis Grófóra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik