Poszt ITT

Kósa Lajost továbbra sem zavarja a valóság

A Fidesz-alelnök köti az ebet a karóhoz, szerinte a politikai menedékjogot kérők repülővel is jöhetnének.

Kósa Lajos kedden este hazai pályán, az M1-en folytatta menekültügyi ámokfutását. A Fidesz-alelnöknek mostanában az a vesszőparipája, hogy akik 3-6 ezer dollárt kifizetnek az embercsempészeknek, hogy „jobb élet reményében” Európába jöjjenek, azok ebből a pénzből akár repülővel is érkezhetnének, már ha valóban politikai menedékjogra lenne szükségük.

Kósa Lajost most sem zavarta, hogy már akkor kiderült, hogy hülyeséget beszél, amikor két hete mondta ugyanezt a Kossuth rádióban. Azóta számtalanszor elmondták – még az állami média alá tartozó Híradó.hu is hosszú cikket szentelt neki –, hogy a menekülők sokszor okmányok nélkül vágnak neki az útnak, nem visszaélésből, hanem a háborús körülmények miatt, és mert nem működnek azok a közhatóságok, amelyek kiállítanák ezeket. Vízumot meg pláne elképzelhetetlen, hogy szerezzenek, anélkül meg fel sem engedik őket a gépre.

Ha meg azt firtatjuk, hogy honnan van ezeknek az embereknek pénzük (bár az sokkal érdekesebb téma, hogy Kósa miből csapatja a bolygó túlsó felén Rolling Stones koncerten), arra szintén megvan a válasz: a menekülők mindenüket pénzzé teszik, vagy van, ahol az egész család összefog, hogy a „legtalpraesettebb családtagot” elküldjék „szerencsét próbálni”. 3-6 ezer dollár egyébként Kósa Lajos egy havi keresete.

Akár hazudik Kósa, akár csak nem érdekli az egész annyira, hogy józan ésszel utánajárjon az igazságnak, akkor is nyugtalanító, hogy ezen a szinten kezelik a döntéshozók az egész ügyet. Ez pedig azoknak is kellemetlen lesz, akik most a politikusok száján kicsúszó legnagyobb ostobaságoknak is tapsolnak, mert nem tudják elviselni a menekültek jelenlétét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik