Poszt ITT

Mennyire keresztényi a Kereszténydemokrata Néppárt?

Semjen-Zsolt(210x140).jpg (Array)
Semjen-Zsolt(210x140).jpg (Array)

Máté Apostol vendégposztja a Hír24-en.

Harrach Péter és Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt két vezető politikusa:

„Magyarország a szárazföldi bevándorlók által leginkább veszélyeztetett ország” – ezt már Harrach Péter állítja. A KDNP vezetője falra festi az emigránst: Ha nem szabunk gátat, akkor néhány évtized múlva „ez az Európa már nem az az Európa lesz, mint ma”.

„Budapesten sok hajléktalan él, őket kötelességünk segíteni, de nem úgy, hogy befogadjuk az otthonunkba” – mondja Harrach. A politikus határainkon túl „oldaná meg” a bevándorlók problémáját.

Tanúi lehetünk annak, hogy kereszténydemokrata kérdésre kereszténydemokrata válasz fogalmazódik: Semjén Zsolt reagál Harrachra. „Abban kell segíteni, hogy ezek az emberek” a szülőföldjükön találjanak megoldást. Semjén szerint félő, a bevándorlók „nemhogy asszimilálódni nem akarnak, de alkalmazkodni sem”. Vagyis: „A terrorizmustól való félelem nem előítélet, hanem utóítélet.”

Máté evangéliuma, 25. fejezet, Károli Biblia

Máté 25:31 „Amikor az Emberfia eljön dicsőségében, az összes angyalával, akkor leül dicsőséges trónjára.

Máté 25:32 Akkor minden nemzet összegyűlik elé, és ő kettéválasztja őket, ahogyan egy pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.

Máté 25:33 A juhokat a jobb oldalára, a kecskéket pedig a bal oldalára állítja.

Máté 25:34 Ezután a király így szól majd a jobb oldalán állókhoz: »Gyertek, Atyám áldottai! Örököljétek azt az királyságot, amit Isten a világ kezdete óta elkészített nektek!

Máté 25:35 Mert amikor éhes voltam, enni adtatok nekem. Amikor szomjas voltam, inni adtatok. Amikor idegen voltam, vendégül láttatok.

Máté 25:36 Amikor nem volt ruhám, adtatok nekem. Amikor beteg voltam, gondoskodtatok rólam. Amikor börtönben voltam, meglátogattatok.

Máté 25:37 Erre így felelnek majd az igaz emberek: “Uram, mikor volt az, amikor éhesnek láttunk téged és megetettünk téged? Mikor volt az, hogy szomjasnak láttunk téged, és inni adtunk neked?”

Máté 25:38 Mikor láttunk téged idegennek, és adtunk neked szállást? Mikor láttunk téged ruha nélkül, és adtunk neked ruhát?

Máté 25:39 Mikor láttunk betegnek vagy börtönben, hogy elmehettünk volna hozzád?

Máté 25:40 Akkor a király így válaszol majd erre: “Igazán mondom nektek: amikor megtettétek a legkisebb testvéreim egyikével, velem tettétek meg.”

Máté 25:41 Ezután pedig így szól majd a király a bal oldalán állókhoz: “Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és az ő angyalainak elkészített örök tűzre!

Máté 25:42 Mert éhes voltam, de nem adtatok enni. Szomjas voltam, de ti nem adtatok inni.

Máté 25:43 Idegen voltam, de ti nem adtatok szállást. Nem volt ruhám, de ti nem öltöztettetek fel. Beteg voltam, börtönben voltam, de ti nem látogattatok meg.

Máté 25:44 Ők is ugyanazt fogják tőle kérdezni: “Uram, mikor láttunk téged éhesnek, szomjasnak vagy idegennek? Mikor láttunk téged ruha nélkül, betegen vagy börtönben, és nem segítettünk neked?”

Máté 25:45 Akkor a király így válaszol nekik: “Igazán mondom nektek: amikor nem tettétek meg a legkisebb testvéreim egyikével, velem nem tettétek meg.”

Máté 25:46 Ezek elmennek az örök büntetésre. Az igazak pedig az örök életre mennek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik