Poszt ITT

Gömöri kamionok közé szorult

Gömöri Zsolt (Array)
Gömöri Zsolt (Array)

Kit zavar ennyire ez a fickó?

Tényleg tetűség parasportpénzből rendezni hárommilliós maszek lakáshitelt. Tényleg gáz a bármilyen büdzséből kapott bő tizenhétmilliós paralimpiai prémium. Tényleg van fogás azon, ha a szövetség elnöke Mexikóban „tanulmányoz” erőemelő versenyt, és azon is, ha gyereke társaságában tárgyal (üdül) pár napot Tenerifén az edzőtáborozókkal. Tényleg pronyó kivagyiság az Iparművészeti Múzeumot bérelni ki közgyűlésre, aztán százötven ember puccos, üvegcsarnokos gálavacsoráztatásával ünnepeltetni magunkat.

Tényleg rezeg a léc a négyszázsokezer forintos fizetés és a szponzori támogatásokból lecsípett tíz százalék alatt, pláne, hogy a főnök eredetileg társadalmi munkában vállalta a Magyar Paralimpiai Szövetség vezetését, überpláne, hogy a kerekesszékes sportolók ócska külvárosi motelekben szálltak meg versenyeik idején.

Fotó: MTI/Soós Lajos

De azért azt is rögzítsük: ha hinni lehet a híreknek, Gömöri a kilencvenes évektől ingyen keccsölt a fogyatékos sportban, sőt 2007-es elnökké választása után is évekig szívjóságból tevékenykedett (jó, meg a presztízsért, plusz fontos és fontosnak tetsző emberek vállveregetéséért), fizetést először 2012-ben kapott.

Meg azt is rögzítsük: Gömöri sokat tett azért, hogy a kilencvenes évek elején még a kutyát sem érdeklő magyar parasportmozgalom mára tétel lett, sőt biznisszé nőtte ki magát, s neki is köszönhető, hogy egyre több edzőtáborba egyre több fogyatékkal élő versenyző jut el.

Nem mellékes körülmény, hogy okosságait elnökségi döntések hivatalosították, így valószínűleg leginkább a népharag ítéli el őt, bíróságtól tán felfüggesztettet kap, ha nagyon muszáj.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ami az összegeket illeti: a legfőbb botránykő a devizahiteles hárommillió. Ami 0,0015 százaléka a Quaestor kétszázmilliárdos lenyúlásának, valamint 0,3 százaléka a kunmediátoros uszkve tízmilliárdnak. Ehhez képest, míg Tarsoly és Marika sztorija lassan kiég a sajtóban, a para-ügyről pár naponta bukik ki új infó, s lassan ez a szerencsétlen Gömöri lesz a nemzet első számú ellensége.

Kit zavar ennyire ez a fickó? Nyilatkozataiban Gömöri pedzegeti, hogy igazából nem is ő célpont, szerinte politikai játszma zajlik a háttérben. Simicska Lajos nevét persze nincs bátorsága a szájára venni. Pedig meglehet, jogosan tenné. Tudni, Gömöri Deutsch Tamás embere, s azt is tudni, hogy a volt sportminiszter ötlete volt parahárommillióval rántani ki az elnököt anyagi szorultságából. Ha bukik Gömöri, az odaver Deutschnak, ami pedig Orbánnak is fáj. S minél tovább pörög a balhé, annál több ecsetvonás kerül az Urizáló Fidesz című, 2018 tavaszára készülő festményre.

Gömöri kamionok közé szorult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik