Poszt ITT

Orbánért imádkozni nem kell félnetek…

orbán az ep-ben (Array)
orbán az ep-ben (Array)

…jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.

A katolikus egyházban szokás, hogy szentmisét ajánlanak fel valakiért, mert az ima révén erőt kapnak küzdelmeikhez. Ha valakinek a hétköznapok elviselése, túlélése valóban könnyebben megy így, akkor szerintem igenis nagyon fontos, hogy ő Orbán Viktor miniszterelnökért imádkozhasson. A hit, a vallás mindenkinek a legszemélyesebb magánügye. Olyannyira az, hogy azok, akik élcelődnek a kormányfőért imádkozókon – bizony mondom néktek a tévedés kockázatával – maguk válnak kirekesztőkké.

Isten nevét viszont hiába veszik szájukra azok, akik azt hiszik, hogy imájuk is a harc része. Nem ellenségeik nekik, akik szót emelnek a számukra egyre inkább feudális hangulatot idéző megosztó politika ellen. Ha fohászuk viszont termékeny talajra hullik, és néhány isteni parancsolat (pl. Ne ölj!, Ne lopj! Mások tulajdonát ne kívánd!) kormányzati szinten is megvalósul, akkor azzal mindenki jól jár és halleluja. Ugyanígy az országnak lehet üdvére, ha az ima meghallgattatik és például az Úr nemcsak oltalmazza a kormányfőt, hanem az igaz útra is vezeti (ami talán nem a putyini), megőrzi „a gonosz álnokságától” (néhány gyűlöletkufár neve ugrana be), kihúzza a csapdából, megvédi, ha ellenség ront rá (ld. Juncker).

Az sem árthat senkinek, ha a kormányfőre áldás száll, hiszen talán valami az országra is hull belőle. Az istenfélők tehát imádkozzanak, a hitetlenek meg gondolkodjanak, ők mivel akarják jobbá tenni az országot. Az biztos, hogy Isten öncélú emlegetésétől nem lesz keresztényi semmi, miközben persze Jézus lehetett volna akár – a napjainkban oly divatos – erőszakmentes kommunikáció apostola is. A kétkedők képzeljük el például azt a paradicsomi állapotot, amikor a mély magyar gyökerek ugyanazt jelenthetnék „jó magyarok” és a „rossz emberek” oldalán, a szembeállítás pártpolitikai alapon, nem működne.

Magyarország felemelkedése ugyanis talán egyáltalán nem azon múlik, ki vezeti éppen, kiért imádkoznak (Gyurcsányért is megtették), hanem azon, hogy aki vezeti, az tudja, aki nem küld egy fohászt érte az ég felé, az sem az ellensége. Ő nem pásztor, népe nem birka. Lehet valaki fideszes úgy, ha bírálja Orbánt, illetve baloldali akkor, ha tetszik neki valamilyen mostani kormányzati intézkedés. Lehet, hogy a politika csak acsarkodva működőképes, de egyébként nagyon kellemesen el lehet beszélgetni, fideszes és szoci baráttal is. Egyelőre csak külön-külön, de ha nem lesz szentírás a megosztottság parancsa, akár…

Vagyis azt mondom, Orbánért imádkozni nem kell félnetek, jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem ellenzem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik