Poszt ITT

Éljen április elseje – szupervicces álhírválogatás!

Bolondok napja alkalmából írtak önöknek egy csokor álhírt a Hír24 poéngyáros-komikusai. Az alábbi kis „szösszeneteknek” természetesen közük sincs a valósághoz, mindegyik a fantázia szüleménye. Kellemes szórakozást! :)

Kigyúrt közmunkás lett a brókercég feje… aztán mégsem, aztán mégis

Nagyjából százötvenmilliárd forint tűnt el egy minisztériumok és más állami intézmények pénzét is kezelő, eleve gyanús pénzügyi eredményeket produkáló brókercégtől. Amikor már biztos volt a bukás, a cégcsoport vezetője levélben kért segítséget a miniszterelnöktől, majd lemondott a pénzügyi tanácsadó vállalat éléről, utódja pedig egy maffiózó hírében álló börtönviselt, hivatalosan munkanélküli (na jó, közmunkás) tápiósági férfi lett. Amikor elterjedt a hír az utódlásról, a férfit elvitték a rendőrök, majd mégis inkább elengedték. A korábbi vezérigazgató kilenc nap után meggondolta magát és visszavette a cég irányítását azzal, hogy ő nem is tudta, ki lett az utódja. A kigyúrt közmunkás nem sokkal később azonban a pénzügyi csoport egy újabb cégének vezetését kapta meg, éppen a régi-új vezérigazgató feleségét váltva a poszton.

Kordonokkal tartják távol a vásárlókat az ételektől

Kordonokkal és szalagokkal választják le az élelmiszeres pultokat és polcokat a benzinkutakban, hogy az üzletekbe betérők csak üzemanyagot, matricát, autómosáshoz szükséges termékeket és vendéglátós szolgáltatásokat vásárolhassanak és vehessenek igénybe. A vasárnapi kötelező zárva tartásról szóló törvényből ugyanis eredetileg kimaradtak a benzinkutak, ám ezt gyorsan módosították úgy, hogy az ott működő boltoknak is tilos nyitva lenniük vasárnap egész nap és egész héten éjjelente, ha azokat más üzemelteti, mint magukat a benzinkutakat. A törvény eredetileg arról szólt, hogy a hét utolsó napján inkább legyenek együtt a családok.

Havi százezret kapott, hosszan ölelte az államtitkárt

Nem bírt magával egy fiatal képzőművész, amikor ösztöndíjat kapott: hosszan megölelte az ezt bejelentő és a díjat átadó kulturális államtitkárt. Amikor „végzett”, meggondolta magát és inkább még egyszer, még hosszabban és szorosabban átkarolta a láthatóan zavarban lévő politikust, aki azért adott neki díjat, hogy „a napi megélhetési gondok helyett végre az alkotásra koncentrálhasson”. Az ösztöndíj bruttó (!) havi százezer forint.

A gyilkos töltött káposzta

„A neve nem fontos. Már halott. Félrenyelte a töltött káposztát és megfulladt.” Ezt mondta a neves médiavállalkozó, üzletember, az ország egyik leggazdagabb embere, a miniszterelnök egykori személyes jó barátja és jelenlegi főellensége arról az emberről, akire – a már említett közjogi méltósággal egyetemben – gyanakodott, hogy a titkosszolgálatnak jelent róla. „Teljesen konkrétan” – mondta, amikor rákérdeztek az erről szóló interjúban, hogy most ezt képletesen kell-e érteni.

Kérdőre vonta az amerikai ügyvivőt, de nem tudott angolul

Felháborodottan állt lesben az amerikai nagykövetség előtt a magyar adóhivatal feje, miután megtudta: korrupciógyanú miatt kitiltották az USA-ból. A több cégvezetői posztot megjárt asszony – aki éppen az előző hír főszereplőjét váltotta a NAV élén – egy véletlenül arra járó kormánypárti tévéstábbal a háta mögött volta kérdőre a hivatalából éppen kisétáló amerikai ügyvivőt, hogy ezt mégis hogy képzelik, ám amikor az válaszolni próbált, jött rá: nem tud angolul. Egy darabig hallgatta a diplomatát, majd sértődötten csak annyit mondott: „Nem tudom, hogy mit mond. Tolmácsot szeretnék kérni.”

Költő helyett véletlenül ellenzéki politikust hívott meg a kormány

Nagy becsben tartott, két Kossuth-díjas költőt szeretett volna megvendégelni az állam, de véletlenül egy ellenzéki politikust hívtak meg a díjazottaknak rendezett díszvacsorára. Mentségükre: névrokonokról van szó. „A Művész Úr megszólítás ébresztett bennem kételyt”, mondta a tévedésből meghívott politikus, akinek még az is eszébe jutott, hogy elmegy: „csak elférünk egy széken az igazival”. Azt is remélte, hogy talán még Kossuth-díjat is kap. A szervezők protokollfőnöke, amikor szembesítették a bakival, azt mondta, „gyakori neveknél előfordul” az ilyesmi.

Jót nevetett a halálos baleset helyszínén

Jóízűt kacagott a köztévé riportere saját bénázásán, miközben a hatóságok éppen a roncsokat igyekeztek eltüntetni a háta mögött egy halálos balesetet követően. Az újságírót az derítette jó kedvre, hogy nem jutott eszébe a légzsák szó, pedig a balesettel kapcsolatban külön érdekességként (!) szerette volna kiemelni, hogy mindkét autóban volt, mármint légzsák. Miután nevetgélt egy sort a baki után, befejezte a mondatot és átadta a szót a stúdiónak. Mindenki úgy tett, mintha semmi sem történt volna.

Na jó. Szemfülesebb olvasóink kiszúrhatták, hogy az álhírek közé valóban megtörtént eseteket is vegyítettünk. Tesztelje közéleti tudását: a fenti hét hírből mennyi a valódi? Óvatosan görgessen a kép alá, ott a válasz.

Mindegyik az.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik