Poszt ITT

Közúti balesetek elkerülése érdekében kérjük, öltözködjék saját nemének megfelelően!

Oroszországban eltiltják a vezetéstől a transzvesztitákat - ilyesmi című hír bukkant fel egy angol nyelvű site-on.

Oroszországban eltiltják a vezetéstől a transzvesztitákat – ilyesmi című hír bukkant fel a minap egy angol nyelvű site-on. Na, hülye amerikaiak, megint beszopták egy vicclap kamuhírét – gondoltam. (És reméltem.)

Aztán pár óra múlva kihozta az MTI is. Ettől még ugye nem lettem jobban meggyőzve, hogy a hírnek van valóságalapja, de most már akkor utána kéne nézni, mi ez a hülyeség.

És tényleg. Tényleg ez történt.

Az orosz kormány szerint a transzvesztita és a transznemű életmód (továbbá a pedofília, a fetisizmus, a szadomazochizmus, a magamutogatás, a kukkolás, a “kóros” szerencsejáték és a kleptománia) olyan “mentális rendellenességek”, amelyek a vezetést akadályozó tényezők.

A kormány szerint azért van szükség a szigorításra, mert túl sok a közúti baleset az országban.

Amellett, hogy (ismét) felfoghatatlan és aljas, az 1930-as éveket idéző jogfosztás történik a szemünk láttára, ezt-azt még rögzítsünk:

1. A transzvesztiták a biológiai nemüktől társadalmilag elvárt öltözködéstől eltérő ruházkodási szokásokat űző személyek (Wikipédia), a transzneműek azok az emberek, akiket valamilyen neműnek soroltak be – legtöbbször születéskor és a nemi szerveik alapján –, de akik ezt magukra nézve téves vagy hiányos megjelölésnek találják (szintén Wikipédia);

2. azok az emberek (Vlagyimir Putyin és az orosz kormány tagjai), akik szerint a transzvesztiták és a transzneműek a fentebb említett tulajdonságaik miatt nem képesek autót vezetni, azok minden kétséget kizáróan súlyos szellemi fogyatékosságban szenvednek, tehát

a.) gépjármű vezetésére alkalmatlanok (persze, van sofőrjük),

b.) egy ország vezetésére meg pláne alkalmatlanok.

Je suis Charlie. Je suis Rikárdó. Je suis orosz transzvesztita / transznemű. És még csak 10 nap telt el az évből.


Forrás: designboom.tumblr.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik