Poszt ITT

Drogoznak-e a Hír TV-sek?

Berezeltek a vizeléstől a jobbkonzi újságírók?

Több portál szerkesztőségébe is eljutott pénteken a Hír TV Célpont című oknyomozó műsorának kérdéssora. Tudják, ez az a műsor, ami tüntetésen felszólaló tanárnőt rohamozott meg diákjai előtt, hogy szembesítse a korábban állítólag általa elkövetett csalással. Szépséghibája volt az oknyomozásnak, hogy másik Nagy Emíliáról volt szó, akit egyébként a magát a Magyar Apostoli Királyság kormányzójának gondoló Borbély József jelentett fel.

A Célpont riportere, Losonczi Kata több szerkesztőségbe is eljuttatta kérdéssorát, melyben azt kérdezi a főszerkesztőktől, hogy szerkesztőségükből hány újságíró vállalná a drogtesztet, megkövetelik-e a munkatársaktól a vizsgálatot vagy tervezik-e ennek bevezetését, lehet-e a szerkesztőségben kábítószert fogyasztani, van-e a munkaszerződésekben erre vonatkozó tilalom, illetve mi a szerkesztőség álláspontja a marihuána legalizálásáról.

A szerkesztők egyébként a válaszokat meg sem várva már előre azzal hirdették a nagyszerű esti adást, hogy „berezeltek a vizeléstől a ballib újságírók”. Én mondjuk személy szerint annyi mintát adok, amennyit Kocsis Máté szeretne, más kérdés, hogy ha a szakmám miatt kriminalizál a hatalom, az ellen minden létező jogi fórumon fel fogok lépni. Az meg a harmadik dolog, hogy ha valaki pénteken elszív egy füves cigit, hétfőn meg megírja például, hogy prominens politikusok áron alul osztogatták el az önkormányzati ingatlanokat, a mondandója nem lesz kevésbé igaz.

Mindenesetre ha a Hír TV a hatalom után loholva úgy gondolta, hogy felteszik ezeket a kérdéseket, mi úgy gondoltuk, az is érdeklődésre tarthat számot, hogy ők mit gondolnak erről. Délben elküldtük ugyanezeket a kérdéseket, azonban mostanáig nem kaptunk választ. Csak nem berezeltek a vizeléstől a jobbkonzi újságírók?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik