Poszt ITT

Gerlóczy: Hudsonvásárhely

Keresztes Ildikó (Keresztes Ildikó énekes az országzászló-avatáson és Szent István-napi megemlékezés, Eger, Fidesz)
Keresztes Ildikó (Keresztes Ildikó énekes az országzászló-avatáson és Szent István-napi megemlékezés, Eger, Fidesz)

Az utcán sétálva sokszor eszébe jutott, mi lett volna ha nem Budapesten áll meg, hanem tovább megy mint sok ismerőse Európába vagy Amerikába.

Keresztes Ildikó Amerikába akar költözni, olvasom a legfrissebb Bestben, amit egy magyar turista hagyott itt a recepcióval szemben, a kanapén. Nem hiszek a szememnek. Ildikó nem akar belesüppedni az otthoni élhetetlen gondolkodásmódba, mondja, miközben kortyolgatja a Bloody Maryt West Hollywood egyik éttermében, ahol egy helyi magyar készített vele interjút. Ez az én helyem, ennyire nyugodtan és ennyire otthonosan még soha sehol nem éreztem magam, mondja Ildikó.

Segítőkészek az emberek, mindent egyszerűen el lehet intézni, mondja Ildikó.

Húsz évvel ezelőtt kellett volna annyi eszemnek lennie, mint most és egy másodpercig sem tétováztam volna, mondja Ildikó és azt is mondja, hogy megbánta, hogy nem Amerikába ment Magyarország helyett.

Magyarországon van egy deprimáló, nyomasztó, negatív gondolkodásmód, sajnos nem elég intelligensek a magyarok, hogy észrevegyék, ez csak rajtuk múlik, szeretnek acsarkodni, irigykedni, és mindig valaki mást felelőssé tenni azért, mert nem úgy alakul az életük ahogy, mondja Ildikó, akihez – mint megtudtam -, közelebb áll az amerikai gondolkodás. New Yorkban bement egy templomba és hálát adott a jóistennek, hogy ott lehet.

Az utcán sétálva sokszor eszébe jutott, mi lett volna ha nem Budapesten áll meg, hanem tovább megy mint sok ismerőse Európába vagy Amerikába. Nem akar belesüppedni az otthoni élhetetlen gondolkodásmódba.

Készen áll arra, hogy először csak néhány hónapra kiköltözik az Államokba. Ahol megélheti a jelent. Ahol valóban jól érzi magát.

Na, hát a Ferinek mégis igaza volt, Ildi? Akinek nem tetszik, az nyugodtan elmehet? Tök jó! Igaz, előtte azért érdemes feltankolni egy pár tonna narancsot, de aztán uccu neki, irány a nagyvilág!

Fotó: Hír24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik