Poszt ITT

Tompa: Neof@szisták

Alessandra Mussolini (Alessandra Mussolini)
Alessandra Mussolini (Alessandra Mussolini)

Miért nem azt mondják a szóvivő arcok, hogy igen, fasiszták vagyunk, közöd? Ez egy legitim országszervezési izé, Alessandra Mussolini is neof@szista politikus, szenátor, azaz a felsőház tagja, mit ugatol, kiccsávó?

Most mit vagytok úgy oda? Mindig csodálkozással tölti el az embert, hogy felhördülnek a jobb oldalon, amikor lefasisztázzák őket. Miért? Tudják egyáltalán, mi is a fasizmus? Ha jól tévedek, a fasiszta nénik és bácsik a hatalom egyedül üdvözítő útjának azt tartják, ha egypártrendszer van (minimo calculo centrális erőtér), ha nacionalisták vagyunk, azaz mindenek feletti önértéknek tekintjük a nemzetet, ha ezt a nacionalista államot tekintjük a gazdaság abszolút főszereplőjének, ergó államosítunk, mint állat. Az igazi, hardcore fasizmusban fizikai erőszakkal, a neofasizmusban testi erőszak nélkül, max bilincselés, amúgy a törvényhozást, azaz a parlamentet és az adóhivatalt használjuk a piac helyes irányba terelésére az ügyészség és a sajtó hazafias támogatásával (helyes irány: a kliens-elit feltőkésítése, ez nem erkölcstelen, hanem a nemzet érdekében tett áldozatos, de határozott lépések sorozata, ez nem korrupció, ez a NER).

A neofasizmus ellenfeleit kirekeszti, anyagilag ellehetetleníti, le-lesitteli, ha úgy adódik. Tehát: koncentrált és totális pártállam és gazdaság, a liberális demokrácia elutasítása, az autonómiák (pártok, szakszervezetek, civil szerveződések, független sajtó, miegymások) felszámolása, nacionalizmus, a népet joggal hülyének néző, primitív populista-antikapitalista duma, cigány- és zsidóellenesség, kis irrendentizmus, mindenekfelett pedig a vezér kultusza, „Mussolininak mindig igaza van!”. A fasizmus nem egyenlő a későbbi német verzióval, a nyílt terrorista fizikai erőszakot alkalmazó, a terjeszkedést és a fajelméletet a középpontba állító nácizmussal. Egyszóval: mi a gond? Hol a problem? A fentebb a fasizmusról vázlatosan felsoroltak közül melyik ismérv nem illik a mai magyar rezsimre? Na szal tényleg nem értem, miért nem azt mondják a szóvivő arcok, hogy igen, fasiszták vagyunk, közöd? Ez egy legitim országszervezési izé, Alessandra Mussolini is neof@szista politikus, szenátor, azaz a felsőház tagja, mit ugatol, kiccsávó? Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a miénk. Még nem tökéletes, például nem sikerült teljesen letörni a médiát és az igazságszolgáltatást, de előttünk az élet. 

Egyébként meg azon se kéne rugózni, hogy egy szappanopera-producer lesz itt a zamerikai nagykövet. Mér’, mi zajlik itt? Hát mi ez, ha nem egy szappanopera, na jó, sok, a komikum fogalmát messzemenően kimerítő mozzanattal és horrorisztikus arcokkal fűszerezve, de szappanopera ez a javából, mer’ egyrészt amiben élünk, egy ún. daytime soap, amiben soapunk, mint a torkos borz, másrészt hülye epizódok végtelenített sorozata zajlik, melynek címe: B.szó család, avagy egy nemzet a határon. És azért is jó a szappan, hátha csökken a lábszag.

Fotó: MTI/Giuseppe Lami

Ajánlott videó

Olvasói sztorik