Poszt ITT vélemény

Ciki fideszesnek lenni

Fidesz nagygyűlés (Fidesz nagygyűlés)
Fidesz nagygyűlés (Fidesz nagygyűlés)

Látványosan lohad a lelkesedés. Nehéz őszinte mosollyal tapsolni ahhoz, hogy a magyar gyerekek harmada korgó gyomorral megy iskolába, míg a rongyrázó Fidesz-slepp eszelős luxusban tengeti az életét.

Szökik a levegő a kormányzati lufiból: egy hónap alatt 12 százalékot csappant a fiúk népszerűsége.

Kitiltási botrány, vasárnapi zárva tartás, kitartóan tüntető „büdösbogarak”, ormótlanul gazdagodó haverok, a maradék nyugdíj lenyúlása… – az elmúlt hónapok fejleményei finoman szólva nem könnyítik meg a rendszer hűséges támogatóinak dolgát. A lefagyott rajongótábor bambán mered, mint Vida Ildikó a jeltolmácsra.

Nehéz a dolga a pártkatonának.

Arra vannak idomítva, hogy szolgálják és védjék gazdáikat, de látványosan lohad a lelkesedés. A Békemenet érdeklődés hiányában lefújva. Ami ebben az országban történik, az már az érettségizett Fidesz-szavazóknak is kezd roppant kínos lenni.

Korlátos ideig lehet ugyanis azzal tüzelni a publikumot, hogy a büdös komcsik helyett végre a mieink lopják el az ellopnivalót. Hogy legyünk türelmesek, még be kell hozniuk a lemaradást. Nehéz őszinte mosollyal tapsolni ahhoz, hogy a magyar gyerekek harmada korgó gyomorral megy iskolába, míg a rongyrázó Fidesz-slepp olyan luxusban tengeti az életét, mintha olajnagyhatalom lennénk. Hogy a kórházainkban mindaddig darált moslékkal fognak etetni beteg embereket, amíg nem lesz minden NB2-es focicsapatnak egy valamirevaló stadionja.

Válasz helyett rutinból megy még a büfi a sukorós Gyurcsányról meg a libás Bajnairól, de már ég a narancsbőr az arcukon, hogy ezerszer lerágott csontokból főzött levessel kell házalniuk.

Bácsi! A Fidesz épp az unokája jövőjét lopja el jelen időben, maga meg tíz évvel ezelőtti hóembereket ébresztget. A kaszinóoligarcha nappalijába ötszáz nokiás dobozt emelődaruznak be évente. A felcsúti Disneyland strómanja naponta nyer tíz zuschlagnyi közpénzt a kormánytól. A Belvárosban egy szervezett ingatlanmaffia zabrálja a közvagyont.

A Fidesz-uralom ötödik évében senkit nem érdekelnek már a lejárt szavatosságú sztorik a múltból. 

A jövőm érdekel és ti azt lopjátok el.

Kifulladt a visszamutogatás. Orbán a hibás.

De most már játsszuk végig, srácok.

A katarzis szükséges, de nem elégséges feltétele, hogy mindenki előtt világossá váljon: a bóvli gazdaságpolitikátok fenntarthatatlan. Sokszor annyi megy az oligarcháitok kitömésére, mint amennyit ingyensörben szétosztotok az alattvalóknak.

Az évi 440 milliárdot a legpénzesebbek zsebében hagyó egykulcsos adó nem pörgette fel a gazdaságot, viszont négymillió földönfutót eredményezett. Mindent elloptatok, ami nem volt lebetonozva, mégis magasabb az államadósság, mint 2010-ben. Gyerekszegénységben rosszabbak vagyunk, mint Románia. A beígért egymillió munkahelyet már csak gúnyból említi bárki is.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

 A műtét sikerült, a beteg meghalt. Ti így szálltok le a bicikliről.

Pedagógiailag hasznos lesz az országnak szembesülni az unortodoxia csődjével a következő négy évben. De ez most már kevés.

Belehergeltétek magatokat az öblös hazugságba, hogy mindenki hazaáruló, akinek a szíve nem Orbán Viktorért dobog. Aljas módon rekesztettetek ki a nemzetből sok millió embert, akik ugyanúgy magyarok, csak éppen nem hajlandók hasra esni a vezéretek nagyszerűsége előtt.

Egy országot ugrasztottatok egymás torkának a „nemzeti oldal” sunyi hazugságával.

Tizenötmillió magyarra hivatkoztok, miközben a tízmillióból is megfojtanátok egy kanál vízben azt a nyolcat, amelyik másképp képzeli az ország jövőjét.

Nem ti vagytok a nép. Nem ti vagytok a nemzet.

Ezt nem lehet elégszer elmondani.

A felsőbbrendűség hamis pszichózisából kell kigyógyulnotok. Az előttünk álló kijózanító évek erről a terápiáról is szólni fognak. Nem kell félni, fájni fog.

Kozmikus léptékben számítottátok el magatokat, amikor azt hittétek: a 2,2 millió szavazótok vállán állva bármit megtehettek tízmillió emberrel. Hogy ti fogjátok megmondani, hány gigabájtot netezhetünk és melyik haverotok boltjában van jogunk dohányt meg ételt venni. Hogy követünk majd titeket az eszelős megalázkodásban Putyin, Aliyev meg a többi sötét diktátor előtt. Hogy jogotok van kétségbe vonni bárki magyarságát. Hogy Semjén Zsolt fogja megszabni, felnőtt emberek miben lelhetik örömüket. Hogy listázni fogjátok a tüntetőket és hecckampányt folytatni ellenük a médiátokban.

Ami korábban a sikereteket hozta: a mindenkin átgázoló buldózermentalitásba fogtok belebukni is. Egyre többen ismerik fel, hogy hazafias érdekünk megszabadulni attól a gazdasági és szellemi kártételtől, amit a Fidesz formájú problémahalmaz okoz a nemzetnek.

Mert addig sem fejlődés, sem béke nem lesz ebben az országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik