Poszt ITT

Tompa: Kis Odessza

Nincs bizalom, nincs empátia, nincs konszenzus, nincs partnerség, erő van, ököljogállam.

Válaszút lehet ez, és eldöntöttük, hogy, mint rendesen, a szopott, vagyisizé a szokott helyünkre állunk. És nemcsak a történelmi tradíciók tisztelete mián, hanem mert ennek mély logikai és strukturális oka is van, monamí, kisfiam, öcsisajt. Ha ugyanis hirtelen szögre akasztanám a NERemet, há’ lábon lőném magam, te kis csacsi!

Helyzetünk erősen emlékeztet ugyanis nagy példaképünk, V. V. (Ványadt Ványadtovics) Putyin helyzetére, jóllehet Russia hatalmas, mink csak a bokréta vagyunk rajta, előbőr csupán a Föderáció interkontinentális fa(llo)szán, akkorka csak, mint Kis Odessza a Nagy Testvérhez képest (Kis Odessza a bűn fészke, New York orosz bevándorlók lakta negyede az Óperenciás tengeren is túl, ahol az orosz maffia az úr.) 

Figyuzzál. Sikeresen lemenedzseltük a sógor-koma őrségváltást, az ellenzék-ellenség és a Nyugatfikázási Tudjukkik-projektet, épül-szépül a klientúra az iskolaigazgatótól az alkocsmánybíróig, pártállami szintre emeltük az adócsalást, trafikostól a navosig űzzük a korrupció ősi mesterségét, a rádió termelési sikerekről harsog, nyakon matyiztuk az egészet ezzel a mélymagyar kenyőccsel, amit úgy kajál a sok hülye, mi kell még? (Minden.) Kádár János sírva könyörögne a receptért, csak nem fogjuk a Clinton-klán és ilyen norvégmintás zsidrákok kedvéért megtagadni az egészet!!! Transzparencia? Hülyének nézel? Abban a pillanatban a fejemre dőlne az egész cucmány, amint átlátszóvá válna. Verseny? De hisz’ ott ki lehet kapni! Tudod, nem szeretek kikapni, háromszor buktam akkorát, mint a Rottenbiller, és még kamaszkoromban is vert az apám, sőt, rúgott is, miközben azt kiabálta, hogy engedd le a kezed. Márpedig akit vernek, abba azt verik bele, hogy az nyer, aki erősebb. És hogy nincs bizalom, nincs empátia, nincs konszenzus, nincs partnerség, erő van, ököljogállam. 

Tökre, mint a Nagy Testvérnél. „Oroszországot csak átfogó, valós reformokkal lehetne kirángatni az egyre mélyülő gazdasági válságból. Csakhogy Putyin és az egész orosz uralkodó elit egzisztenciális, hatalmon maradási érdeke ellentétben áll Oroszország érdekeivel. A szükséges reformok természetéből ugyanis jogilag tiszta tulajdonviszonyok következnének, és velejárójukként felszámolódna a klientúra-szisztéma, szabaddá, átláthatóvá válna a piaci verseny, függetlenedne a média, a bíróság, az ügyészség. Más szóval Putyin joggal tarthatna az őt éltető, hatalmon tartó rendszer összeomlásától”. (Alapblog.hu, 2014. április 15., Zentuccio interjúja Szergej Gurijevvel, a moszkvai New Economic School lemondott rektorával).

Érted már, hogy ezért kompolunk Kelet felé, te birka, te kis 27%-os CÖFös hülye. Aki mer, az NER.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik