Poszt ITT

Háztáji: Gyurcsányék ügyébe Tarlós is bukhatna

tarlós (tarlós)
tarlós (tarlós)

Felesleges orbánozni. Ha a jogi érvelés a XV. kerületben megállja a helyét, a főpolgármester széke is inoghat.

A helyi választási bizottság szerint meg kell ismételni a XV. kerületi polgármester-választást és két egyéni képviselői választást is, mert a DK megtévesztette a választókat azzal, hogy Hajdu Lászlót a baloldali pártok közös jelöltjeként tüntette fel kampánykiadványaiban. A döntés ellen a Fővárosi Választási Bizottsághoz, majd a Fővárosi Ítélőtáblához lehet fordulni. A Fidesz azzal érvelt, hogy a DK a kampányanyagaiban nem tüntette fel pontosan, kinek a jelöltje Hajdu László.

A DK politikusa 43,89 százalékkal (11 294 szavazat) nyert Pintér Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje előtt (41,02 százalék, 10 556 szavazat). A jobbikos Monostori Zsolt 8,97 százalékot (2308 szavazat) kapott, míg az LMP-s Szilvágyi László 6,12 százalékot (1576 szavazat).

A Demokratikus Koalíció mondvacsináltnak tartja az ügyet. Gréczy Zsolt szóvivő közölte: abban bíznak, hogy a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatja a döntést. Ha nem, akkor a párt minden jogorvoslati lehetőséggel élni fog a készülő durva választási csalás ellen, aminek persze az az oka, hogy “Orbán Viktor nem tudja elviselni, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje győzött a XV. kerületben”.

“Tiltakozunk a diktatúra újabb megnyilvánulása ellen és az ellen is, hogy a Fidesz egy egész budapesti kerület működését is képes lenne ellehetetleníteni, mert vezére nem tud elviselni még ennyi vereséget sem” – írta Gréczy.

Nos, ez az „orbánozás” teljesen felesleges! 

Mert vagy az a helyzet, hogy a XV. kerületi választási bizottságnak van igaza, és a Nemzeti Választási Bizottság tévedett, amikor nem állapított meg jogsértést Tarlós István plakátjaival kapcsolatban. Vagy az a helyzet, hogy a DK-nak már rég meg kellett volna támadnia Tarlós győzelmét, aki plakátjain gyakorlatilag leválthatatlan főpolgármesterként, a város címerével pózolt (kicsiben a párt logóival), pedig Budapest biztosan nem csak őt jelölte.

A Fidesz megtévesztette a választókat? Tarlóst a budapestiek közös jelöltjeként tüntette fel? Ugyan már! A számok nem hazudnak. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik