Poszt ITT

Kocsmai stílusban gyalázkodik a közmédia

Egy impresszum nélküli blogocska gyalázkodó cikkeit osztja meg hivatalos Facebook-oldalán az MTVA. A közintézményt az objektív tájékoztatás céljából tartjuk fenn évi 77 milliárd adóforintból.

A Skoff Elza nevű mikroblog aláírás nélküli kirohanásait posztolja heti rendszerességgel az MTVA hivatalos Facebook-oldala. Végigtekintve az ismeretlen szerző írásain, egyetlen vezérelv rajzolódik ki: a független közintézmény bloggere a Fidesz vélt vagy valós ellenfeleit gyalázza tendenciózusan.

Beszól a köztévé műsorpolitikáját kritizáló Bokros Lajosnak, majd ismeretlen apropóból előveszi az ellenzéki főpolgármester-jelölt MSZP-s és állítólagos MSZMP-s múltját.

Mészáros Antóniáról, aki két héttel ezelőtti interjújában beszélt a MTVA-ban uralkodó viszonyokról, azt írja: „Messziről jött ember azt mond, amit akar”, munkásságáról pedig azt: „Lássunk már tisztán! Ez nem újságírás!”

A titokzatos szerző felindultságában gyakran halmozza a felkiáltójeleket. Még mindig a Mészáros Antóniát ekéző posztjából idézünk:

„Ez nem fog menni! Ez már nagyon kellemetlen! Sőt, inkább hiteltelen! A balliberális újságíró, aki azt hirdeti magáról, hogy független és objektív! Unalmas!”

 

A hvg.hu rövidítés jelentését egyébként ezzel a szellemesnek hitt (?) betűrejtvénnyel fejti meg: „Hát Végre Gatyára! Hajrá! Utánam!”

Az MTVA blogja melldöngető büszkeséggel közli a Fidesz-közeli Nézőpont Intézet kutatását, mely szerint a köztévé hírműsorai voltak a leginkább kiegyensúlyozottak a választási kampányban, majd döbbenetes szereptévesztésében visszaszól a Hvg, az Index és a Népszabadság kritikáinak, nem egyszer indulatos jelzőkkel minősítve a kritikust, ami semmilyen ortodox értelmezés szerint nem lehet joga és feladata a közmédiának.

Egy friss posztjukban, amelyben egyébként nyolcszor írják le, hogy “Bánónak mennie kell!”, az alábbi mondat olvasható:

“Bánó András lassan, megfontoltan szembefordult a széllel, lehúzta sliccét, beletúrt a gatyájába, elővette a nagy szabadelvűségét és hugyozni kezdett.”

Most pedig hunyjuk le a szemünket és képzeljük el, hogy ezeket a mondatokat a BBC írja le, majd csendben és mélyen szégyenkezzünk Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója helyett is. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik