Poszt ITT

Jászberényi: Tiszteletet a nyugdíjasoktól!

Jászberényi Sándor
Jászberényi Sándor

újságíró, haditudósító, író. 2014. 10. 08. 16:00

A maguk nyugdíját meg fizesse ki a Viktor vagy a Feri.

Drága Joli néni és Joli bácsi!

Remélem, levelem jó egészségben találja magukat, én vagyok az, Sanyi, az első emeletről. Hozzám teccett lejönni Joli néni, hogy hangosan hallgatom a zenét, én zártam magára az ajtót, és én voltam az, aki elnézést kérve teljes érdektelenségben továbbhaladt, amikor a nyugdíjas élet kihívásairól teccettek értekezni a folyosón.

Én vagyok az, akinek el teccettek magyarázni, hogy milyen a bunkó ifjúság, és hogy ennek a közepén ott vagyok én is.

Hadd magyarázzak el most én valamit maguknak, minden tisztelettel az életkoruk felé. Az van, hogy legközelebb, ha hangosan hallgatom a zenét és lejönnek, hozzanak magukkal száraz süteményt, és kérdezzék meg, hogy nem éheztem-e meg. Ha összefutunk a folyosón, köszönjenek hangosan, és mondják a hátam mögött, hogy véletlenül halljam, hogy milyen rendes ember vagyok.

Mostantól kezdve, ha politizálnak, kérdő tekintettel forduljanak felém, hogy szerintem kire kellene szavazni. Tegyék ezt azért, hogy elkerüljük, hogy a saját kis elefánttornyuk miatt, ahol a nem nyugger nem ember politika uralkodik, ismét egy populista faszkalap kerüljön hatalomra.

Elmondom miért tessék vigyázban állni, ha elhaladok a folyosón. Azért, mert 34 éves vagyok, és én viselem ennek az országnak a közterheit. Én fizetek adót, azt az adót, amiből magának a nyugdíját folyósítják. Napi 12 órát dolgozom vagy többet, hogy magának legyen nyugdíja. Nekem nem lesz, erről tett a kormány.

Ha továbbra is parasztok lesznek velem, ha úgy gondolják, hogy maguk a fontosabbak ebben az országban, akkor fogom magam és a három nyelvtudásomat, a még meglévő EU-s útlevelemet, és elmegyek Londonba, Párizsba, New Yorkba élni. Mert megtehetem.

A maguk nyugdíját meg fizesse ki a Viktor vagy a Feri.

idős emberek (idős emberek, nyugdíjas, idős házaspár, Jászberényi Poszt itt)Fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.