Poszt ITT

Akkor jó a köztársaság, ha banán

Kommandósok, Ökotárs, Matolcsy, Vajna, RTL Klub – avagy akkor jó a köztársaság, ha banán.

“…a szabadságjogok tekintetében napjainkban hasonló a helyzet Magyarországon, mint 1988/89-ben volt.

A demokrácia lényege, hogy azok, akik a hatalmat gyakorolják, kötelesek elszámolni, és kötelesek vállalni a felelősséget mindazért, amit tesznek. Ma Magyarországon a kormány nem számolt és nem számol el azzal, amit tesz, és semmiért nem vállal felelősséget.”

“A demokrácia keretein belüli megoldásokat keresünk, még most is, amikor meggyőződésem szerint Magyarországon már nincsen demokrácia.”

Kemény szavak.

Orbán Viktortól. 2007-ből valóak, a rendőri túlkapások és a kordonbontás idejéből, amikor senki nem védte nagyobb elánnal a Fidesznél az emberi jogokat a kerek Magyarországon.

Hét évre rá egy civilszervezet vezetőjét rendőrök vezetik el egy olyan adatigénylés miatt, amit magától is végrehajtott volna. A rendőrség kommandósokkal támadt rá egy olyan szervezetre, amely együttműködött vele. Engedély nélküli pénzkölcsönzés a vád, igaz, ezek a kölcsönök nem profitorientált és nem üzletszerűek – kedves olvasó, így adj kölcsönt bármelyik rokonodnak, bármikor rád törhet a TEK.

Ugyanígy hét évvel később egy állami intézmény csökkenthetné az államadósságot az általa termelt profittal, ehelyett kastélyt, irodaházat és oktatási intézményeket vásárol. A vezetőjét semmilyen retorzió nem éri.

Egy tévéadót és a médiát a Fidesz hét évre a fenti idézetek után a közteherviselés jelszavával akar a padlóra küldeni a reklámadóval, ugyanakkor az alaptörvénnyel amúgy ellentétes módon a számtalan offshore céggel kapcsolatban álló Andy Vajna kaszinóinak hétmilliárdos adókedvezményt ad, mert csak…

Ahol a törvények nem mindenkire vonatkoznak ugyanúgy, ott nincs többé jogállam. Ahol pedig nincs jogállam, ott igazi demokrácia sincs többé.

Hát így tessék szavazósdit játszani októberben. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik