Poszt ITT

Háztáji: de miért van Gábriel vécépapírba tekerve?

Az angyal buzis, a karvaly tőkés, ez a nácis cucc meg elég para, nem kéne ilyeneken feszkózni, egyébként pedig mindenki foglalkozzon a saját dolgával. Hajni az utca emberét kérdezte* a nagy műről.

Az angyal buzis, a karvaly tőkés, ez a nácis cucc meg elég para, nem kéne ilyeneken feszkózni, egyébként pedig mindenki foglalkozzon a saját dolgával. Hajni az utca emberét kérdezte a nagy műről.

(Sándor, 43, diplomás munkanélküli) Őszintén kíváncsi vagyok, hogy Az Alkotás hogyan lesz hazánk fiainak (és a nőknek is) bemutatva este, az emegyen. Szóval, hogy az angyal miért van beszorulva a rátekeredett vécépapírba, például. Vagy ha nem, akkor miért van bebábozódva. Mit akart ezzel üzenni a művész? Mire gondolt?


Fotók: Neményi Márton

(Gergő, 27, vállalkozó) Hát a Gyűrűk Urát biztos látta legalább kétszer, mert az a nyivászka tündegyerek egy kigyúrt izomagyú bugris ehhez a szerencsétlenhez képest. Mert azt értem, hogy miért van ott a karvaly. Az egy ilyen szimbóleum. A nyugat meg a tőke. Karvalytőke, szokás is mondani. Gábriel? Fogalmam sincs.

(József 64, nyugdíjas) Hogy a hosszú hajú gyerek ki lehet? Pfff. Há’ angyal, azt látom, hát annyian vannak azok is, mint az oroszok, nem? Höhö. Meg aztán, nézek én Ezo TV-t. Az asszony be is szokott telefonálni, ott is van ilyen angyalozás. Tiltakoznak? Nem én, aszittem, néptáncosok és gyakorolnak az esti műsorra. Há’ mér tiltakoznának egy angyalos szobor miatt?

(Katika, 47, pedikűrös) Megmondom az őszintét magának, nem tetszik, na. Azt is megmondom kedveském, miért nem. Ha megírja, megírja, ha nem, nem. Mert buzis. Azért. Ne haragudjon, itt volt ez a hatalmas hiszti a Konicsiva miatt. Hát nézze meg, ez mennyivel jobb? Hullámos, hosszú hajú Gábriel, meztelenkedve? Szégyellheti magát mindenki, aki ezt engedte. Nem csodálom, hogy megdobálják tojással. Felháborító!

(Bence, 21, egyetemista) Ja, vágom, mi ez, ilyen turulos izé. Ja, azt is vágom, hogy para meg minden mert ilyen turulos és az meg ilyen náci. Kiscsákók azért majd örülnek itt a víznek nyáron, nem? Kiscsákók aranyosak, meg minden, písz, nem kéne ilyeneken feszkózni.

(Klári, 49, postai alkalmazott) Tudja, mit gondolok? Hogy inkább azzal kéne foglalkozni, hogy mi lesz a devizahitelesekkel meg az egymillió munkahellyel, amit a Zorbán ígért! Azzal kéne, nem ilyen hülyeségekkel terelni el az emberek figyelmét a lényegről! Hagyjon engem békét, tudja, én ma szabadnapot vettem ki, hogy az ügyeimet intézhessem, ha mindenki a saját dolgával foglalkozna, nem itt tartana ez az ország! De látom, másoknak ez a legnagyobb problémája!

(Zsolt, 34, nem árulta el, mivel foglalkozik) Hát hogy mert bejöttek a németek. Úgy értem, a nácik, ide. Hát hogy a második világháborúban. Előtte. Vagyishogy na, akkor bejöttek. És azért van ez. Annak emlékére. Vagyis nem úgy, hogy ennek örülünk, vagy ilyesmi, hanem ilyen tisztelgésül. Na érted. Fú, hát hogy mondjam, na, ’szom.

(Klaudia és Marcell 37 és 39 évesek, művészek) Nabazmeg. Hihihi.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik