Poszt ITT

Jászberényi: Az identitásról

Nincs is szebb annál, mint amikor egy felnőtt ember ötszáz kilométert utazik azért, hogy láthassa azokat, akiket gyűlöl és a kedvükért még jelmezbe is öltözik.

Nézegetem a Pride-ról készült fényképeket és nem tudok betelni Érpatak polgármesterének a fotójával. A felvonuláson sokan voltak jelmezben, előjöttek a travik, fiúk vonultak női sminkben és így tovább. Magyar buzik öltöztek magyar buzinak a meleg büszkeség napján, nem volt ebben semmi feltűnő. Ők a hét minden napján buzinak öltöznek, mert azok.

Az igazán megható Orosz Mihály Zoltánnak darutollas viselete volt, gondolom az alkalomra öltözött szász választófejedelemnek, ha már ötszáz kilométert utazott azért, hogy elmondja a felvonulóknak, hogy utálatosnak tartja, amit a hálószobájukban művelnek.

Nincs is szebb annál, amikor egy felnőtt ember ötszáz kilométert utazik azért, hogy láthassa azokat, akiket gyűlöl és a kedvükért még jelmezbe is öltözik. Kár, hogy az identitása nem volt annyira egyértelmű, mint a kordon másik oldalán felvonulóknak.

Fotó: Berecz Valter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik