Poszt ITT

Gerlóczy: Százalékok

Tízezer-ötszáz a nyolcezerrel szemben. A kétharmad ereje nem a melegfelvonuláson érhető tetten, hanem a Békemeneten.

A tavalyi melegfelvonuláson a szervezők szerint mintegy 8000 ember vett részt. A szervezők nem végeztek mindenre kiterjedő vizsgálatokat a tekintetben, hogy a 8000 felvonuló közül hányan voltak melegek, de ezt mindezidáig nem is érezte senki fontosnak, és valójában én sem érzem fontosnak.

Viszont!

A National Health and Social Life Survey kutatásai szerint a férfiak 2.8, a nők 1.4 százaléka határozta meg magát homo- vagy biszexuálisnak, amely az én teljesen normális vérnyomásommal mérve a föld lakosságára nézve nyugodt szívvel tekinthető általánosnak, tekintsük hát annak.

A melegfelvonulást ellenzők érvei közt is találni általános érveket, és ezek közül az érvek közül talán a legáltalánosabb, hogy minek azt kivinni az utcára, miért nem csinálják otthon, maradnak otthon stb.

Nos, szeretném felhívni a tisztelt lakosság figyelmét, hogy korántsem maradnak otthon. Sőt! Számoljunk kicsit. A számok azok számok, nincsenek buzi számok meg konzervatív számok. Az egy az egy. A kettő az kettő. Ebben, azt hiszem, egyetérthetünk.

Tehát: induljunk ki az ellenzők véleményéből, abból, hogy a 8000 emberből mindenki meleg. Feltételezem, ezt gondolják, csak éppenséggel nem így fogalmazzák meg. Legyen úgy.

8000 ember az Andrássy úton, akinek ott semmi keresnivalója, maradtak volna otthon. Az Andrássy út nem erre való. Az Andrássy út normális emberek normális rendezvényeinek kell otthont adjon, és ne haragudjanak, de nekem most a Békemenet jut eszembe. Ez a rendezvény valóban békés, meghitt, csöndes, emelkedett hangulatú.

A legelső ilyen rendezvényen a rendezők szerint ötszázezer ember vett részt.

A National Health and Social Life Survey kutatási eredményeinek ismereteiben tehát az első Békemeneten 2.1 százalékos átlaggal számolva 10500 homo- vagy biszexuális vett részt.

10500 a 8000-rel szemben.

A kétharmad ellenállhatatlan ereje itt is tetten érhető.

Kép: Hír24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik