Poszt ITT

Jászberényi: Az apák megtámadásáról

Jászberényi Sándor
Jászberényi Sándor

újságíró, haditudósító, író. 2014. 06. 18. 11:16

Pont a most „apázó” politikusok tették a célkeresztbe saját szüleiket azzal, hogy bevonták kétes üzleteikbe őket.

A Miniszterelnöki Hivatal, a miniszterelnök, de már Rogán Antal is nehezményezte, hogy a magához tért RTL Klub, rendszeresen végigver a családtagjaikon, elsősorban édesapjukon.

Visszataszító dolog, tényleg, ha az ember családtagjait veszik elő politikai vagy bármilyen ellenlábasai. Rendes ember ugyanis nem veri le a baját ártatlanokon, pláne nem idős embereken, akik azon kívül, hogy a fent felsorolt politikusokat nemzették elvileg mást nem követtek el sem a nemzet, sem más ellen.

Egy ilyen támadás kétségkívűl nemtelen lenne és minden tisztességes embernek besavanyítaná a száját.

Erre apellálnak a sajtóközlemények és nyilatkozatok, hogy a közvélemény ezt gondolja: a politikusok szüleit hurcolja most meg nemtelenül, őket választották célpontnak, mert lelketlen és tapintatlan gazemberekből áll a magyar sajtó.

Ez azonban nem igaz. Pont a most „apázó” politikusok tették a célkeresztbe saját szüleiket azzal, hogy bevonták kétes üzleteikbe őket. Ők irányították rájuk a figyelmet, meglepő vagyonosodásukra, kiemelkedő  gazdasági eredményeikre.

Ki lehetett volna hagyni őket a buliból, akkor senki sem kérdezné, hogy az istenben terem ennyi őszhajú gazdasági géniusz a Kárpát-medencében, rokoni- és/vagy gazdasági szálakkal kötve a regnáló politikai hatalomhoz.

Az apák dolga a fiak támogatása minden körülmények között. Az ősz urak persze, hogy mindenben segítenek gyermeküknek.

A fiak felelőssége lett volna végiggondolni, minek teszik ki őket, ha gátlástalanul belerángatják a bizniszekbe. Hogy fotókat mutogathatnak majd róluk, szitokszóvá tehetik a nevüket, a korrupció és csalás szinonímájává – pedig ők csak segíteni akartak és szót fogadtak az erős és okos fiúknak.

Szóval, nem a sajtó a hibás az apák támadásáért. A fiúk a hibásak, akik úgy gondolták, nem lesz következménye, ha az apákon keresztül mossák ki a szennyest.

orbán győző (orbán győző) Fotó: MTI/Beliczay László

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 28.
Erdei Zsolt világ- és Európa-bajnok ökölvívó Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó szobrának avatásán Budapesten, a Gesztenyés kertben 2017. március 28-án. A szobor Fekete Géza alkotása.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.