Poszt ITT

Jászberényi: A helikopterezés szükségességéről

Jászberényi Sándor
Jászberényi Sándor

újságíró, haditudósító, író. 2014. 06. 16. 11:39

A vége az lesz, hogy otthon, szeretteink meghitt körében sem helikopterezhetünk, mert a végén még lecsuknak miatta.

Kedves olvasó, bizonyára értetlenül áll, hogy mi ez a felhajtás a különadó körül, ami a médiát sújtja, hogy miért elfogadhatatlan, hogy olyan tévé helyett, ahol a péniszükkel helikoptereznek emberek főműsoridőben, miért nem támogatják sokan a „minőségi” médiát, melyet helyette szeretne létrehozni a kormány.

Szeretném röviden elmagyarázni Önnek. Ha egy kormány különadót vet ki egy médiumra, legyen az akármilyen, akkor gazdasági eszközökkel kényszeríti ki a cenzúrát – azt, hogy egy újság, televízó csak olyan műsort adjon le, mely a kormánynak tetszik. Ha nem így tesz, akkor jön a büntetés, mely jelen esetben az adó, de az éjjel érkező fekete autó is lehet.

Önnek nem kell szeretnie, ha valaki helikopterezik a péniszével egy tévéműsorban. Én sem szeretem. De hogy helikopterezehessen, azért magának is és nekem is oda kell állnom. Azért, hogy 2014-ben ne lehessen tollvonással cenzúrát bevezeteni, ne lehessen adókkal nyomást gyakorolnia a hatalomnak a médiára.

A helikopterezés ugyanis ízlés kérdése, míg az, hogy mit mondhatunk el a médiában, mi jelenhet meg, a jogé. Minden modern demokráciának a jog az alapja és a legfontosabb a szólás- és vélemény nyilvánítás szabadsága. A demokrácia egyik legfontosabb intézménye pedig a független sajtó. Egy sajtó, melyet nem utasíthat a mindenkori kormányzat arra, hogy számára csak tetszetős dolog jelenjen meg sem törvényekkel (cenzúra) sem gazdasági lépésekkel (különadó).

Az is az ízlés kérdése, hogy mi a minőségi média. Ízlésből pedig annyi féle van, ahány ember. Nyilván Ön is mást gondol arról, milyen egy minőségi tévé, én is mást gondolok.  Arról azonban nem gondolhatunk mást, hogy mi a sajtószabadság.

Ezért fontos most, hogy Ön is és én is kiálljunk a helikopterezés mellett. Hogy ne hagyjuk, hogy a kormány gazdasági trükökkel cenzúrát vezessen be.  Nem kell szeretnünk a helikopterezést a tévében, de ha nem kiabáljuk, hogy nem, nem tehettek tönkre különadókkal tévéket, melyek nem tetszenek nektek, akkor egy olyan spirálba kerülhet a magyar társadalom, melynek a vége az lesz, hogy  otthon, szeretteink meghitt körében sem helikopterezhetünk, mert a végén még lecsuknak miatta.

Ez lebegjen lelki szemei előtt.

aurelio (aurelio)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2018. február 27.
Simonka György, a Fidesz Békés megye 4-es választókerületi, orosházi országgyûlési képviselõje beszédet mond a Linamar Hungary Zrt. beruházását bejelentõ sajtótájékoztatóján a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) fõvárosi székházában 2018. február 27-én. A kanadai hátterû Linamar 8,64 milliárd forintos beruházásával három vidéki helyszínen összesen kétszáz új munkahelyet teremt, ebbõl 119-et Orosházán, 71-et Békéscsabán és tízet Gyöngyösön. A kormány 1,55 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatást biztosít a részben autóipari, részben általános gépipari vállalat fejlesztéséhez.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.