Poszt ITT

Kiköpött Mása

Ma visszavonultan él, kis unokáinak pulóvert és sálat köpöget.

Elkapták a személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy leköpte Pásztor Istvánt. Mi már az életrajzát is megszereztük.

Kiköpött Mása a negyvenes években volt gyermek. Szerette az állatokat, egyedül a legyeket nem bírta: konkurenciának tartotta őket, mert ők is mindent és mindenkit beköptek.

Mása a negyvenes években beköpte a szomszédék padlásán rejtőzködő családot, az ötvenes évektől kezdve pedig tulajdonképpen mindenkit, akivel nem szimpatizált.

Aztán utolérte a szerelem, a horvátországi Korcsulán köpött házasságot álmai férfijával. Azután egyre kevésbé politizált, már csak Köpeczi Béla munkásságát követte nyomon.

A rendszerváltás azonban őt is felszabadította, az introvertált beköpőből kifelé forduló köpködő lett. Köpködött minden melegfelvonuláson, biciklis napon és kendertüntetésen – az intolerancia utazó nagyköpete lett.

Ma visszavonultan él, kis unokáinak pulóvert és sálat köpöget; a Kossuth téren is csak véletlenül jelent meg az említett időpontban. Letartóztatásakor azzal védekezett, hogy a vajdasági politikus elleni tette nem volt szándékos; betegségével magyarázta az esetet: köpőhártya-gyulladása van, ezért köptetőt kell szednie, és így történhetett az egész.

Hozzátette: a „költözzél Izraelbe” mondatát súlyosan félreértelmezték, hiszen ő csak a Pásztorok, Pásztorok Betlehembe című örökzöld karácsonyi slágerre utalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik