Poszt ITT

Gerlóczy: Nem leszünk demokrácia!

Javaslom a Békemenetnek, miután ráfordult az Andrássy útra, az első adandó alkalommal forduljon orvoshoz is.

Ha jól értem, amit olvasok, Bencsik úrnak, a Békemenet atyjának nem tetszik, hogy az Amerikai Egyesült Államok nehezményezi Magyarország Kormányának antidemokratikus működését, ellentétben Oroszországgal, mely olyannyira demokratikus, hogy őt nem zavarja a demokrácia szétverése, elnöke egy szóval sem kifogásolja azt. Akár azt is kiírhatnák a molinóra, amit majd a legközelebbi Békemeneten visznek: Nem kérünk a demokráciából! Nem leszünk demokrácia!

Új demokrácia van születőben. Egy olyan demokrácia, amely a sarkára áll, nem tűr se féket, se ellensúlyt, se marihuánát, és harcol demokratikus jogáért, hogy a maga szája íze szerint verhesse szét a demokráciáját.

Javaslom a Békemenetnek, miután ráfordult az Andrássy útra, az első adandó alkalommal forduljon orvoshoz is.

„…mintha szerepcsere történt volna, mintha a csúfos véget érő Szovjetunió szerepét kezdené átvenni Amerika. Nem nagykövetet, hanem gőgösen magabiztos helytartót, instruktort, komisszárt küld az alávetett országba, akinek nem az a dolga, hogy a rabszolganép csip-csup gondolatait közvetítse a birodalmi központba, hanem hogy a birodalom teljes súlyával kényszerítse e primitív népet az előírt életmódra: „fékek, ellensúlyok, marihuána.” Ehhez képest Oroszország a tolerancia hazája…Putyin elnök egy szóval sem kifogásolta a magyar belpolitikai viszonyokat, pedig Oroszország még mindig a világ második nagyhatalma, s a tendenciákat látva könnyen lehet, hogy egy évszázadon belül elsőségét is visszaszerzi.”


Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik