Poszt ITT
vona (vona, )

L. Simon: Novák Előd elszólta magát

Kiderült, hogy a kurucinfó szerzője.

Október 28-án az Országgyűlés Kulturális- és sajtóbizottságának ülésén elnökként sajnos újabb vitába bonyolódtam Novák Előddel. Kénytelen voltam figyelmeztetni és megkérni arra, hogy ne zsidózzon a bizottságban, és ne is cigányozzon.

A következő figyelmeztetést már másért kapta: „Másodszor figyelmeztetem. Nem fogom hagyni, hogy tovább beszéljen, ha nem moderálja magát, képviselő úr. Nagyon szépen kérem, hogy az ilyen minősítéseket, hogy »álláshalmozó politikusbűnözők«, szíveskedjék magának megtartani, vagy megírni az ön kedvenc fórumára, ahol egyébként ön rendszeresen publikál.”

Az ülés – amelyen dr. Karas Mónika NMHH elnököt hallgattuk meg – később vált igazán érdekessé. Novák egy fénymásolatot lobogtatott, amely állítólag Böröcz István hatos kartonjáról készült, s amelyet korábban közzétettek a kuruc.info-n. Innen érdemes olvasni a jegyzőkönyv részletét:

novak-elod(960x640)(2).jpg (Array)Fotó: Neményi Márton

„NOVÁK ELŐD (Jobbik): […] Végül én is szeretném itt elnök asszonynak még egy személyi kérdést idehozni. Böröcz Istvánról van szó, akivel nemcsak az a probléma, hogy rendkívül sok összetűzése volt, hiszen még talán mondhatnánk, hogy ez benne is van a munkakörében hivatalból egy ilyen hatalmas médiabirodalom 70 milliárd forintja felett basáskodó személynek, azonban azt gondolom, hogy elfogadhatatlan, hogy ön sem vesz tudomást az ő III/III-as ügynök múltjáról, és ezek után kinevezte az NMHH vagyongazdálkodási, stratégiai és struktúrafejlesztési vezetőjévé. Biztos vagyok benne, mert még nem tudták betiltatni a kuruc.info hírportált, amire L. Simon László is az előbb célzott…

ELNÖK: Ezek szerint ön elismeri, hogy rendszeresen publikál a kuruc.infón?

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Ne szóljon közbe egyrészt…

ELNÖK: Én végül is nem mondtam ki a nevét. (Derültség.)

NOVÁK ELŐD (Jobbik): A reakciójából ezt vontam le.

ELNÖK: De képviselő úr, ez nagyon fontos kérdés. Ezek szerint ön elismeri, hogy rendszeresen publikál a kuruc.infón?

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Ne vágjon közbe, elnök úr, legyen szíves; már egyszer kértem önt erre. Szívesen válaszolok a kérdéseire az »egyebek« között, ha azt házszabályszerűen felteszi, azonban én azt mondtam…

ELNÖK: Nem, azt hiszem, hogy ez a nyilvánosságot is érintő, nagyon súlyos kérdés…

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Így van. Én is súlyos kérdésekről beszélek, és legyen szíves, ne vágjon közbe.

ELNÖK: … hogy egy országgyűlési képviselő egy törvénytelenül működő…

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Nem törvénytelenül.

ELNÖK: … fórumon rendszeresen publikál.

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Ne minősítgesse itt például a legolvasottabb jobboldali hírportált, türtőztesse magát, akármilyen kellemetlen is az ön számára, hogy az ön perverz, obszcén verseit ez a portál közölte. (Moraj.)

[…]

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. (Novák Előd jelentkezik.) Parancsol? (Novák Előd: Ügyrendben kérnék szót.) Nyomja be a mikrofont, mert nem hallom, hogy mit mond.

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Ügyrendben kérnék szót.

ELNÖK: Máris megadom, egy pillanat, képviselő úr, csak előtte szeretném a jegyzőkönyv számára rögzíteni, hogy én annyit mondtam csak az előbb az egyik közbeszólásomkor, hogy ön az egyik kedvenc lapján keresztül tudja tudósítani a híveit. Egy pillanatig nem említettem semmilyen orgánumnak sem a nevét, ön mondta, hogy én a kuruc.infóról beszéltem, tehát ön ezek szerint a kuruc.infóra ismert, és ezzel a mondatával valójában beismerte azt, hogy ön rendszeresen publikál a kuruc.infón. Mindezt annak ellenére tette, hogy a neve se a szerzők, se a szerkesztők között nem jelenik meg. Azért szeretném a magyar nyilvánosság számára ezt rögzíteni, hogy van egy országgyűlési képviselő, aki a kuruc.info rendszeres szerzője, és ezt ő önmaga is elismerte – ugyan áttételesen, de egyértelműen elismerte – a mai bizottsági ülésünkön.”

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,98%
Fidesz-KDNP 52,33%
DK 16,19%
Momentum 9,89%
MSZP-P 6,66%
Jobbik 6,41%
Mi Hazánk 3,31%
Kétfarkú 2,62%
LMP 2,18%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények