Poszt ITT

Gerlóczy: Büfélakók

Még semmi sincs veszve. Hollandia hazai pályán 3-0-ra verte Andorrát, minket pedig 8-1-re, vagyis ha a magyar válogatott ki akarja köszörülni a csorbát, akkor semmi mást nem kell tegyen, minthogy hazai pályán több góllal kell vernie Andorrát, mint Hollandia Magyarországot és Andorrát összesen. Az tizenegy. 11-0-ra kell verni Andorrát Budapesten és minden rendben lesz.

Még semmi sincs veszve. Hollandia hazai pályán 3-0-ra verte Andorrát, minket pedig 8-1-re, vagyis ha a magyar válogatott ki akarja köszörülni a csorbát, akkor semmi mást nem kell tegyen, minthogy hazai pályán több góllal kell vernie Andorrát, mint Hollandia Magyarországot és Andorrát összesen. Az tizenegy. 11-0-ra kell verni Andorrát Budapesten és minden rendben lesz. Ha nagyon meg akarjuk alázni a hollandokat, ha ki akarjuk végezni őket, ahogy Böde Dani szokta mondani, ha nem akarunk sokat buzizni, ahogy Böde Dani szokta mondani, akkor tizenkettőt kell rúgni.

Egyébként miféle társaság ez? Játékosok, edzők, kommentátorok, elnökök, miniszterek, miniszterelnök. Büfélakók. Zsíros tokák, izzadt borosták, nyitott szájak és a műszálas trikolór. Megkaptak minden támogatást, épül nekik stúdió, stadion, öltöző, kapnak a seggük alá Wolksvagent, hotelszobák szauna-illatú melegét és még annál is gyatrábban játszanak, mint előtte. Miért? Olyan ez, mint a fiú, akinek tábornok az apja. Megcsinálod, fiam, nem hozol szégyent apádra, meg van mindened, fiam, hát ha így sem tudod megcsinálni, fiam, akkor sehogy se, de ha nem csinálod meg, fiam, olyan szobafogságot kapsz, hogy beszarsz, csináld már, csináld, fiam!

Nem fog menni, büfélakók, mert suttyók vagytok! Mert a futballista nem katona, és a futball nem háború. Nem tudtok bánni az emberrel. Mert tábornokok neveltek titeket és tábornokok vagytok. Minél jobban akarjátok majd, annál nagyobb lesz a pofára esés. És nem fogjátok megérteni sohasem, mert egy tábornok az nem ért semmit sohasem, csak odacsap. Fut a magyar játékos a labda után, várja a magyar játékos a feléje guruló labdát és látni rajta, hogy be van szarva. Tudna ő focizni, de képtelen megoldani, képtelen döntést hozni, mert fél. Nem a labdára figyel, hanem a feladatra. Már akkor attól fél, hogy elcseszi, amikor még hozzá sem ért a labdához. Aztán megkapja azt a labdát, de leblokkol, mert nem a kapu felé vezető utat látja, hanem a jól megszokott kudarc következményeit.

És Böde Dani! Látod, hogy téged idézzelek, vannak, akik nem buziznak, akik kivégzik az ellenfelet, mert ha lehetőséged van rá, hogy valaki mást is idézzek, el kell pusztítani az ellenfeledet. 
Pusztítani, kivégezni, harcolni, buzizni. Ezek vagytok ti.

Játszani egy játékot, az Hollandia.


Fotó: MTI / Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik