Poszt ITT

Gerlóczy: Rákay áll ott, a kőhalmon

Szent Mihály hétvégéjén több, mint 1300 magyar település lakói mutatják majd fel múltbéli és jelenkori, közösségformáló középső ujjukat.

Azt mondja a sportosan elegáns középkorú középvezető odafent a rom tetején:

A napfelkelte átéléséhez nem elég egy szép táj, és önmagában a Nap is kevés. Kell hozzá az ember, az ő vágya és akarata, hogy az élmény részesévé váljon. Vajon teszünk-e eleget azért, hogy megismerjük Magyarország tájait, titkait, közös emlékeit, múltját és jelenét. Pedig az itthoni csodák csak arra várnak, hogy végre felfedezzük őket. Szent Mihály hétvégéjén több, mint 1300 magyar település mutatja meg múltbéli és jelenkori értékeit, közösségformáló erejét.

Én pedig idelent mondom, a rom aljában, egy kissé féltékenyen, mert bár ott töltöttem gyermekkorom nyarait a vár alatt, de sosem tapostam hófehér bőrcipőben a mohás köveket:

Egy párizsis zsemle megevéséhez nem elég egy zsemle, és magában a párizsi is kevés. Kell hozzá az ember, az ő vágya és ötven forintja, hogy az élmény részesévé váljon. Vajon teszünk-e eleget azért, hogy megetessük Magyarország elesetteit, hajléktalanjait, utcán és fűtetlen házakban élők tízezreit. Pedig az itthoni szegények csak arra várnak, hogy végre megetessük őket. Szent Mihály hétvégéjén több, mint 1300 magyar település lakói mutatják majd fel múltbéli és jelenkori, közösségformáló középső ujjukat.

A tisztánlátáshoz a kedves olvasónak: http://24.hu/gazdasag/2013/08/17/csaknem-egymilliardot-er-rakay-otlete/?mobile_full=1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik