Poszt ITT

Litkai: Őszinte tanévnyitó – gigantikus szívás

A művelt emberfők zavarosak, válaszokat keresnek a kérdésekre, új kérdéseket tesznek fel, politizálnak.

Kedves középszerűek! Kedves szegények! Kedves államtitkár asszony! Nagy nap ez a mai, hiszen 2010 óta minden nap nagy, jelentőséggel teli és többségtől duzzadó. Ma, amikor negyedszer szedjük össze és osztjuk ki újra a tankönyvcsomagokat két lágyéksérves szabotőr, két középszerű napközis tanárnő és a minisztérium fotósa jelenlétében, végre kijelenhetjük, hogy szakítva a pedagógus hagyományokkal, nem henyéltük át a nyarat. De a Minisztérium sem pihent, nomen est omen, emberi és erőforrás volt egész nyáron. Még egy hete is módosították a közoktatási törvényt, hiszen a hosszú távú tervezés fontos az oktatásban, és manapság egy hét már jóval hosszabb táv, mint amihez hozzászokhattunk. Köszönjük a két rolni vécépapírt, amit ünnepélyes keretek között vehettünk át, és azt a 12 új álláshelyet, amiből 16 szűnt meg. Most már tudjuk, milyen szöveges példával fogjuk illusztrálni a negatív számokat az alsósoknak.

Kis lépés ez az itt tanulók számára, ám egy gigantikus szívás az elkövetkező generációknak. A közoktatás átalakítása során mi is bepillantást kaptunk a számok birodalmába és a betűk országába, mindezt a kretének bolygóján. Nyilván meglepi Önöket ez a hangütés, de mivel már fél éve nem tudjuk, hogy ki is az igazgató, jómagam pedig úgy várom a nyugdíjat, mint egyszeri miniszter a stadionavatást, végre őszintén beszélhetek egy évnyitón.

Az erkölcstan oktatás megkezdése némi késedelmet fog szenvedni, mivel négy raklapot elloptak, egy pedig megérkezett. Ez utóbbi adag képezi inkább az akadályt. Remélem, Önöknek is jut majd néhány példány és felütik a szolidaritásnál, bár akikben ilyen zsigeri a parasztság, még egy ilyen magas színvonalú mű is írott malaszt marad. Megkértük a hittanra járókat, imádkozzanak, hogy ne legyen erkölcstan-oktatás.

Ne aggódjanak, minden levelet megkaptunk, azt is, amiben szabotőrnek neveznek, azért nem válaszoltunk csak rá, mert aki írta, még aláírással együtt sem tudott nevet szerezni, névtelen levelekre pedig nem válaszolunk.  Írták azt is, hogy minden nap van testnevelés, mivel tornatermet nem álmodott ehhez a koncepcióhoz fenntartónk, így szeptembertől minden kollégának kiosztottunk egy fegyenctréning videokazettát. Megkaptuk azt a levelet is, hogy csak életveszélyes dolgok karbantartására van lehetőség, ezért a fiú és a lányvécében visszacseréltük a rovásírásos táblákat, mert elég sok életveszélyes fenyegetést kaptunk miattuk. Pedig ezeknek kitételét előző levelükben javasolták.

Egyébként is a művelt emberfők zavarosak, válaszokat keresnek a kérdésekre, új kérdéseket tesznek fel, politizálnak. Egyetemekre mennének, amiből túl sok van. Utána meg elhagyják az országot, mert rájöttek, hogy itt nem lehet élni. Ennek az elején kell gátat szabni. Az oktatás szerepének elhanyagolható mivoltát mi sem támasztja alá azonban jobban, hogy olyan észrevétlen szellemi motyóval, mint ami Önöknek van, simán tudják ezt irányítani.   Akkor meg minek. Ennek tudatban ezennel megnyitom a tanévet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik