Poszt ITT
horty (horty)

Parti Nagy: (A pápai Horthy)

parti-nagy-lajos

2013. 07. 19. 10:35

Vurstli, hajdan. Sátor, kis belépődíj, de díj, özönlenek a nézők, a felirat csábító: „Itt látható a fekete pár duc”, s valóban, a földbe ásva két fekete villanydúc-darab, meg lehet nézni, ki lehet haladni. Vagy, tán ugyanott, ugyanúgy: „Itt látható a magyarok bejövetele”, áll a bejárat fölött, kik valóban bejönnek, kis belépődíj, de díj, hogy aztán a másik sátornyílás táblája alatt ki is menjenek, miszerint „Itt látható a magyarok kimenetele”.

Vurstli, hajdan. Sátor, kis belépődíj, de díj, özönlenek a nézők, a felirat csábító: „Itt látható a fekete pár duc”, s valóban, a földbe ásva két fekete villanydúc-darab, meg lehet nézni, ki lehet haladni. Vagy, tán ugyanott, ugyanúgy: „Itt látható a magyarok bejövetele”, áll a bejárat fölött, kik valóban bejönnek, kis belépődíj, de díj, hogy aztán a másik sátornyílás táblája alatt ki is menjenek, miszerint „Itt látható a magyarok kimenetele”. Ajánlom a netsajtómunkási bulvárcímadás figyelmébe (nem más portálokkal példálódzva: „Horthy-szobrot avat Hende Csaba”, illetve „Pápai levél Orbánnak”, a második szellemes, kicsi átverés, az első szimpla megtévesztés, noha pro forma mindkettő igaz.), persze vessen magára az olvasó, ha mindenről az jut eszébe. Horthy-szobrok valóban avatódnak, bár itt épp Horthy Istváné, ami azért nem ugyanaz; másrészt, a pápai húsüzem méltatlankodásától függetlenül, tényleg elkélne pár csöndes szó a pápától, mondjuk olyanformán, hogy nyugi, méltóságos fiam, Orbán, látom, szépen spilázol keresztény-konzervatívban, de még a magyar élet is elképzelhető ellenség nélkül, s tán a magyar gyerekeket az udvaron az éhezéstől kéne félteni, nem az Unió és Oroszország közeledésétől.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.