Poszt ITT

Erősen figyel a baloldalra a KDNP

Gyurcsány és Bajnai is megkapta a magáét a világ legkisebb kormánypártjától.

Nem kevesebbet kértek hétfőn a kereszténydemokraták, minthogy Gyurcsány Ferenc vonuljon vissza a közélettől.  Közleményükben arra hivatkoztak, hogy „Gyurcsány Ferencnek nem csak minden jóérzése és tisztánlátása, de a realitáshoz való minden kapcsolata elveszett, amelynek legszebb példája a vasárnapi, Nagy Imre egykori házánál mondott beszéde”.

A KDNP szerint  már az „eleve gyomorforgató, hogy Gyurcsány azon garnitúra kegyeltjeként kezdett politikai karrierbe, amelyik korábban kivégeztette az így mártírrá lett miniszterelnököt”. A DK politikusa megannyi párt és szervezet után most tisztességről, nyitottságról és erkölcsösségről szónokol.

A kisebbik kormánypárt felszólítja Gyurcsányt, hogy azonnal vonuljon vissza a politikai közéletből szemlőhegyi villájába és keresse tovább a szakdolgozatát, de előbb kérjen bocsánatot minősíthetetlen kifejezéseiért attól a sok-sok millió magyartól, akik keresztények, akik konzervatívak, akik a középosztályhoz tartoznak, s akiket most is megbántott – írták.

Hozzátették: „az egyházakat hörögve” pocskondiázó kijelentéseivel a volt kormányfő csupán önmagát minősíti. Amikor a társadalmat a legelesettebbeken keresztül odaadóan szolgáló egyházakat szapulja, akkor olyan mélyre süllyed Gyurcsány, ami a politika legalját jelenti – fejtették ki.

Közben Surján László, a KDNP korábbi elnöke, jelenleg a Fidesz EP-képviselője a Facebookon retteg a Jobbikot másoló Bajnaitól:

„A rendezés mesteri. Bajnai körbe járja az országot, leereszkedik a pártonkívüli nép egyszerű fiai és lányai közé, majd tapasztalatait összefoglalva a pártot nem választók szavazatairól úgy beszél, mintha azok az ő zsebében lennének. Ez lesz a hozománya a közelgő tárgyalásokra.

1990 óta számtalanszor hallottam ezt a blöfföt. Minden törpe, küszöböt elérni remélő pártocska erre a tömegre hivatkozott. De nem érték el. Bajnai egyébként most Vonára emlékeztet (Minden magyar Jobbikos, csak még nem tud róla)” – írja Surján.

Csak jelezzük a honi kereszténydemokráciának, hogy már kedd van és Mesterházy Attiláról még nem mondtak semmit!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik