aligátor (aligátor)
Poszt ITT

Parti Nagy: (Egy halk, folyékony alligátor)

Nem, nem őrült, aki letépte láncát. Sokkal inkább egy halk, folyékony alligátor. Tudom, hogy egy „l", nekem mégis így teljes a szó, így dallamos és kellően fejnehéz, kettővel. Nézem a rakpartról, hogy ez már a fősereg vagy még csak az előőrs. A hangja valahol a cirpelés és sziszegés között, talán nem is saját hang, hanem a hidaké, huzaloké, pontonciteráké.

Nem, nem őrült, aki letépte láncát. Sokkal inkább egy halk, folyékony alligátor. Tudom, hogy egy „l”, nekem mégis így teljes a szó, így dallamos és kellően fejnehéz, kettővel. Nézem a rakpartról, hogy ez már a fősereg vagy még csak az előőrs. A hangja valahol a cirpelés és sziszegés között, talán nem is saját hang, hanem a hidaké, huzaloké, pontonciteráké.  Kis görbe műtárgyaké, melyek az útjába álltak. Kerültek, így pontosabb. Folyik örök eső módra, egykedvűen és hajthatatlanul, könyörtelennek mégse mondanám. Biogép, le kell vonulnia, és ebben őt ne akadályozza senki. Hátába ragadva fatörzs, konyhaszekrény és gyerekkocsi. Saját magához képest tán siet, ez a sietős lomhaság a legfélelmetesebb, a mozdulatlan rohanása. Magától értetődően betölt, bejátszik minden rést, álmot, ébrenlétet, feltör a gyomromban, a telefonomban. Ha kisebb ellenállást tapasztal, elsöpri. A töltést respektálja, a mobilgátat nem érti, a homokzsák felbőszíti. Ami erősebbnek tűnik nála, azt körbetapogatja, felméri. Ne örülj, mondja, idő kérdése vagyok. Csak a gravitációval van egyezkednivalója. Ugrálhatsz,  mondja, még kordába is tarthatsz, befoghatsz teherhordásra, delejezésre, az úr én vagyok,  dinnyehéjacskám, hiába játszod itt a homokzsákot.

Fotó: Northfoto

A POSZT itt! rovat már a Twitteren is! Kövess ott is minket!

Ajánlott videó

A férfiasság válsága régi mantra, már az ókoriak is a férfivirtus hanyatlásáról beszéltek. Tevesz László történész a természeti népek beavatási rítusaitól a Pál utcai grundon át a punkig és a Harcosok klubjáig húz ívet, hogy aztán maga is csak hiányt találjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.