Poszt ITT

Tompa: Dohány

Ez, hogya zelső miniszter úr a dohányzás elleni küzdelemér’ kap kitüntit a WHO-tól (who is who, ki a vasom az a who, auf Deutsch), ez a hét vicce.

Ez, hogya zelső miniszter úr a dohányzás elleni küzdelemér’ kap kitüntit a WHO-tól (who is who, ki a vasom az a who, auf Deutsch), ez a hét vicce. Mér? Oké, csak a dohány érdekli, ez világos, de ezér kitüntetni? A dolog logikai szerkezete a csúsztatásra emlékeztet, vagy arra, amikor valami egyáltalán nem várt járulékos következmény, a mellékhatás válik főszereplővé.

Kitüntetjük a fúvószenekar tagjait, mert légvonatot csináltak. Munkácsy-díjat a vörösiszap-katasztrófa felelőseinek tájfestő land art-tevékenységükért. A tiszazugi arzénes bábaasszonynak, mert minimo calculo 162 ember elsikálásával elejét vette a családi konfliktusok elmérgesedésének és egy sor poszttraumás tünetnek. Kitüntetjük Csikatilo elvtársat (ukrán sorozatgyilkos bácsi a nyolcvanas évekből), mert segített oldani a demográfiai feszültséget és csökkenteni a munkanélküliséget. És így tovább.

A POSZT itt! rovat már a Twitteren is! Kövess ott is minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik