Poszt ITT

AlMa: Orbán a rejtett erőforrás

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

Az AlMa rejtett erőforrásként, nem pedig problémaként tekint Orbán Viktorra. Az Alternatív Magyarországért arra reagált, hogy a kormányfő részt vett a Cigányügyi Egyeztető Tanács ülésén, Budapesten.

Míg a pártok többsége problémának, tehertételnek látja Orbán Viktort, addig az AlMa lehetőségként tekint rá, álláspontjuk szerint ugyanis a kormányfő egy rejtett erőforrás, tartalék a magyar gazdaságnak – hangsúlyozta az alakuló mozgalom.

„Ebből fakadóan számunkra nemcsak diszkriminációs, emberi jogi kérdés, hogy miképpen él Magyarországon Orbán Viktor, hanem gazdasági és szociális kihívás is” – írja az AlMa. Közleményükben hozzáteszik, hogy az emberi jogi kérdések mögött nem szorulhatnak háttérbe a szociális és gazdasági szempontok, de ennek ellenkezője sem fordulhat elő.

Rámutattak ugyanakkor, hogy Orbán Viktor ma még nem elég erős ahhoz, hogy önmagában a piac képes legyen neki munkát adni, ezért „rásegítő eszközre” van szükség, amely nem más, mint a Start-munkaprogram.


Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

„Szeretjük azokat a látomásokat, amelyeket komoly értelmiségiek festenek fel a szemünk elé, és arról szólnak, hogy egyszer lesz egy világ, amikor mindenki fehér köpenyben jár, és laboratóriumban dolgozik. (…) De hogy mi ezt nem fogjuk megélni, az is biztos, márpedig addig is meg kell élni valamiből” – fejtették ki véleményüket, közölve: Magyarország még jó ideig olyan ország lesz, ahol milliószám élnek olyanok, akiknek nincs egyetemi végzettségük, hanem fizikai munkát végeznek. A feladat az, hogy ők is tisztességesen és becsületesen megélhessenek – nyomatékosította az AlMa közleménye.

Eközben az orbáni kultúra fenntartása is fontos – folytatta a friss politikai erő –, mert „nem hihetjük, hogy a jelenlegi kormányfő úgy fogja megtalálni a helyét a magyar jövőben, hogy a közben elfeledkezik saját kultúrájáról”. Az együttélést nem az identitások, a kulturális sajátosságok legyengítése teszi könnyebbé, hanem éppen ellenkezőleg, azok megerősítése – hangoztatták.

Az AlMa egyelőre nem akar a nyilvánosság elé állni, de ígérete szerint véleményét továbbra is rendszeresen megosztja az FN24 olvasóival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik