Poszt ITT

Gyanús előrejelzések

Állampolgári bejelentés időjárás jogtalan előrejelzésének ügyében.

Tisztelt Időjárási Hivatal!

Alulírott Kövesdi Péter szeretném bejelenteni, hogy szűkebb lakókörnyezetemben (vagyis pátriárkámban) többen is visszaélnek az időjárás-előrejelzés nagyon is helyes állami monopóliumával.

Csak ma reggel öt különböző (egyébként egymással megegyező) előrejelzést kaptam a mai napra vonatkozólag. Elsőként szeretném, ha jobban odafigyelnének ezentúl a gépjárművekre, amelyek szinte minden indításnál pontosan mutatják az adott időjárási viszonyokat. Különösen, hogy hány fok van. Aztán ott van az anyósom, akinek a derékszaggatása szinte minden jövendő paragrafusba beleüközik. Ő akkor is megmondja, hogy jön a hideg, amikor én nem is akarom. Ezenkívül van egy uborkásüvegünk, benne Lajossal, a békával (Németh Lajosról kapta a nevét, nagyon szeretjük, de a törvény az törvény!), aki ma reggel is fent ült a létra tetején, ezzel jelezve, hogy esni fog. Gyanítjuk, hogy ő nem legális úton, az Országos Meteorológiai Szolgálattól jut hozzá az adatokhoz.


Illusztráció: Hír24

Aztán rengeteg verebet látni nap mint nap, akik a porban fürödve ELŐRE JELZIK az esőt. Egyikük a múltkor elmondta, hogy tartanak az új törvénytől, mert nekik a porban fürdés elég régóta passziójuk, és nem szeretnének lemondani róla. És akkor még nem is beszéltem Jolika néniről, akinek a piacos Józsi mondja meg hétfőnként, hogy mire számítson vasárnap. És a Fészbúkról, amelyiken minden reggel a hülye haverjaim mindenféle időjárási képeket küldözgetnek „jóreggelt!” felirattal Acapulcóból, Londonból és Gyálról. Ezekből feketén-fehéren kiderül, hogy amíg itt a József körúton esik az eső, addig Acapulcóban süt a nap.

És itt van a riasztás kérdése. Édesanyám minden reggel külön felhív, hogy öltözzek melegen, mert hideg lesz, esni fog, erős, orkánszerű szél várható. Kérem a Tisztelt Hivatalt, édesanyámra is figyeljen oda jobban!

További szabálysértések feltárásával ezentúl is állok rendelkezésre, intézkedésükben bízva üdvözlettel:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik