Poszt ITT

Ingyenes sablonból épített honlapot az MTVA

Az erről szóló nyomokat eltávolították az oldalról. Egy blogger vette észre a turpisságot.

Ingyenes sablonnal turbózták fel a közmédia megújult honlapját. Ezt először a Webszemét Blog egyik írója vette észre. A blog szerzője így fogalmaz: “a három évente megújuló arculatos fospumpa egy ingyenes Joomla sablonnal felöltöztetett, nyílt forráskódú tartalomszolgáltató rendszerre van ráakasztva.”

A Joomla egy olyan ingyenes internetes rendszer, mellyel bárki – akár a közmédia is – profi színvonalú weblapot készíthet. Gyakorlatilag elég letölteni az oldalról a szoftvert, választani hozzá egy kinézetet és kész. Az MTVA-nál is nagyjából így tettek.

A dolog szépséghibáját az adja, hogy a közmédiás honlap impresszumában ez az ingyenesség már saját fejlesztésként van feltüntetve.

Mivel az évente több mint hatvan milliárd forintból gazdálkodó közmédia esetében felmerül a gyanú, hogy ezt a pár órás munkával, ingyen összetevőkből összeállítható oldalért akár pénzt is adott, a comment.com rákérdezett az MTVA-nál, ki és mennyiért gyártotta a honlapot, illetve külső- vagy belső fejlesztés-e. A közmédia válaszából kiderül, a honlap belső erőforrásból, “saját fejlesztésben készült”.

A Népszava kissé túlreagálva a dolgot, már lopásnak minősíti az esetet. A hozzáértő Webszemét Blog szerint mindez inkább szakmai hiba.

A képet a Webszemét Blogról nyúltuk:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik