Poszt ITT

Részeg hírolvasó a közrádióban?

Összeakadt nyelvvel hebegett-habogott a húsvéti híreket felolvasó bemondó a Kossuthon. Hallgatók szerint részeg, a rádió szerint rosszul volt, kórházban kezelik.

Egy dologban mindenki egyetért. “Zavarosan és hibásan” olvasta fel a vasárnap hajnali híreket Auth Magda. A miért azonban már kérdéses. A hírblokkot élőben élvező hallgatók szerint a hírolvasó részegen próbálta megosztani a húsvétról szóló ünnepi híreket. A közrádió csak délután adott magyarázatot: közleményük a “hírolvasó rosszullétére” hivatkozott. A kérdéses hanganyagot ugyan törölték a hangtárból, de nálunk mindenki meg tudja hallgatni.


Íme, ez történt:

Auth Magda.: Húsvét vasárnapján, Krisztus feltámadásának ünnepén a katolikus … na, mondom én… Húsvét vasárnapján Krisztus feltámadásának ünnepén a katolikus, református és evangélikus egyház vezetői több nagyvárosban és Budapesten is tartanak istentiszteletet. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek Esztergomban mutat be ünnepi misét. Bölcskei Gusztáv református püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke Úrvacsorával egybekötött istentiszteleten hirdet igét a debreceni Nagytemplomban. Gáncs Péter, a Magyarországi evangélikus Egyház elnök-püspöke a budapesti Deák téri… na, na ná, há’ hol? … Ne izgulj! Ne izgulj! Hol van ez? Várj! Nyugi, nyugi, nyugi, nyugi! (És akkor innen újra kezdi. …. Olvassa a szöveget….) A hagyományok szerint az ünnepet böjti időszak vezette be, a Húsvét pedig ennek lezárása. (Itt kezdik el lehalkítani, és lekeverni) Az emberi fejlődés és az erkölcs kapcsolatáról beszélt… na jól van, vége van. Hát, mit tudom én! -( És akkor itt mondá a szerkesztő, hogy sporthírek következnek.) … Szerkesztő a háttérben hallhatóan kérdezi: “Magdi, hát mi van veled? – Magdi: Hát, mit tudom én.

Sok hallgatónak nem volt kérdés, hogy “mi volt vele”. A Kossuth Rádió Facebook-oldalán a “botrányos“, “megdöbbentő” és “eszméletlen” jelzőkkel illetett hírblokkra reagáló kommentelők szerint a hírolvasó “kicsit többet ünnepelt”, és egészen egyszerűen részegen ült a mikrofon elé. “A kissé hallhatóan alkoholos mámorban .húsvéti hireket felovasó hölgy makogásait úgy gondolom a sarki kocsmában és nem ebben a rádióban kellett volna megtennie” – írta az egyik hallgató. Az eset különösen a vallásos embereket sértette, hiszen sikerült pont a húsvéti hírekbe belebakiznia.

A közrádió vasárnap délután az alábbi közleményt adta ki az esettel kapcsolatban:

“Sajnálatos módon 2012. április 8-án, vasárnap 6 órakor a korrektül megszerkesztett hírek a Kossuth Rádióban a hírolvasó rosszulléte miatt zavarosan és hibásan hangzottak el. A Magyar Rádió Zrt. vezetése megértést és elnézést kér mindazoktól, akiket akaratlanul is megsérthettek vagy megbánthattak az elhangzottak.”

Ez nem nyugtatott meg mindenkit. “Mégis mit gondolnak, mindent meg lehet “rosszuléttel” magyarázni??” írta egy kommentelő, míg egy másik hallgató szerint “váratlan rosszullét nem produkál ilyesmi tüneteket, a rosszullét csak egy nagyon ócska kifogás”.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatósága hétfőn már azt közölte, hogy Auth Magdát kórházban kezelik, ám arról, hogy mi a baja, a család kérésére nem közölnek részleteket. Ezzel együtt arra kérik “a média világát”, hogy egyik kollégájuk betegségéből a továbbiakban ne csináljanak pletykát, bulvárhírt a valóság ismerete nélkül.

Auth Magda bemondónő hangja jól ismert a közszolgálati rádióhallgatók számára, több évtizede hallható a Magyar Rádió csatornáin, megszámlálhatatlan hangfelvétel és műsor fűződik nevéhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik