Poszt ITT

Ilyen lesz az RTL tavaszi híradója

Folyamatos megújuláson esnek át a magyar televíziós híradások, legfőképpen a kereskedelmi csatornákon. Megszereztük a legnézettebb híradó egy márciusi kiadását.


Infotalkingment lesz az új műfaj neve (Fotó: RTL Klub)

Nagy volt a titkolózás, de a Hír24 birtokába jutott a vezető kereskedelmi csatorna tavaszi híradásainak egyik epizódja. Ebből közlünk most részleteket.

(…)

– Ülésezett az Európai Bizottság Brüsszelben. A tanácskozás központi témája a magyar államadósság kezelésére megalkotott cselekvési terv volt. Az ülésen felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is. Antónia neked vannak adósságaid?

– Szerencsére olyan sok nincs, de mi a helyzet veled?

– Azt hiszem, ez maradhat az én titkom, nem hiszem, hogy terhelni kellene a nézőket az én pénzügyeimmel.

– Igen, lehet, hogy igazad van. Nem tudtak megegyezni a szakszervezetek a kormány képviselőivel a közlekedési ágazat munkavállalóinak bérezéséről. A MÁV és a BKV is komoly adósságokkal küzd, így nincs pénze arra, hogy emelje a munkavállalók bérét, az állam viszont ezt elvárja. A tárgyalások jövő héten folytatódnak, a Volán képviselői nem vesznek részt az ülésen. István, te mikor utaztál utoljára villamoson?

– Szeretem a villamost, hangulatos, de úgy egy éve nem utaztam rajta. De emlékszem, hogy akkor nagyon jó kedélyű volt a villamosvezető, elégedettnek tűnt. Boldog volt.

– Én tegnap busszal jöttem munkába, és épp hogy elértem a járatot, nagyon hálás voltam a sofőrnek, hogy nem csukta be az orrom előtt az ajtót.

– Látod, vannak még jó emberek. Megölte élettársát, majd önmagával is végzett egy martfűi férfi. Az első hírek szerint szerelmi bánat miatt történt a tragédia. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást. Antónia, neked volt olyan szerelmi bánatod, ami után késztetést éreztél arra, hogy megölj valakit?

– Hááát, nem emlékszem ilyesmire, de ha lett volna, nem itt ülnék most.

– Az nagy kár lenne, nem is tudom, hogy érezném magam egyedül. Valahogy úgy, ahogy egy öngyilkos férfi Szegeden. Merthogy hétfő hajnalban felmászott a Belvárosi hídra egy 45 éves szegedi férfi, majd a mélybe vetette magát. Mielőtt leugrott volna, egy öngyújtóval meggyújtotta ruháit. A munkáját nemrégiben elvesztő, egyedülálló férfi azonnal szörnyethalt. Veszélyesek ezek az öngyújtók. Antónia, te játszottál a tűzzel kiskorodban?

– Nem mondom, hogy nem volt rá példa, de inkább a babák érdekeltek. Megjegyzem, nem a Barbie babák.

– Azt nem is feltételeztem volna.

– Köszönöm István, hogy így bízol bennem. Új oroszlánkölykök születtek a nyíregyházi állatkertben. A kicsiket Tominak, Sanyinak és Jessicának nevezték el az állatkert munkatársai. A látogatók még nem nézhetik meg a kölyköket, arra leghamarabb jövő hétvégén lesz lehetőség. István, melyik a kedvenc állatod?

– Madárpárti vagyok, azon belül jöhet bármi, sirály, pinty, vörösbegy. Szeretem, ahogy csiripelnek. Mi, most eddig csiripeltünk. Főbb híreink még egyszer, röviden, egy-egy mondatban.

– A magyar államadósságról tanácskozott az Európai Bizottság. Felszólalt a magyar miniszterelnök is, a felek kivárnak.

– Egyelőre nincs megegyezés a BKV és a MÁV munkavállalóinak bérezése ügyében. Lehet, hogy nem kapnak béremelést a munkatársak.

– Megölte élettársát egy martfűi férfi, majd öngyilkos lett. A szomszédok nem értik a férfi döntését.

– Leugrott egy férfi a szegedi Belvárosi hídról és azonnal szörnyethalt. Adósságai voltak.

– És ez volt mára a Híradó, István, voltál már Szegeden egyébként?

– Igen, gyakran járok le, főleg az Egri borozót szeretem. Találkozzunk ott, Antóniával még este önök látják egymást, remélem, addig nem rúg ki a hámból.

– Biztos lehetsz benne, de te már megteheted.

– Úgy lesz, ne feledjék, este XXI. század, viszontlátásra.

– Viszontlátásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik