Poszt ITT

Új jobbos televízió?

A HírTV alapító tagjának, Pocsai Alexnek új tévéje van. A T-csoport már be is tette az alapcsomagjába. Visszatér a SportKlub.

A tévészolgáltatók közül egyelőre T-Home platformjain fogható a HírTV alapító tagjának, Pocsai Alexnek és egy milliárdos ügyvédnek, Bálintfy Gábornak a tulajdonában lévő Parlament TV. A cég most az MTI-n keresztül közölte, hogy az összes terjesztési platformmal tárgyalásban van. A P+ logóval jelentkező csatorna az Országgyűlés működéséről, a törvényhozás folyamatáról, valamint a fővárosi közgyűlés és az Európai Parlament plenáris üléseiről nyújt tájékoztatást a többi közt elemző és háttérműsorokon keresztül.

Míg a tulajdonosok korábbi gyermeke, a HírTV a BBC-vel, addig a mostani csatorna a Bloomberg Televízióval áll partneri viszonyban. Mivel a csatornát a médiahatóság közösségi médiaszolgáltatóként vette nyilvántartásba, ezért minden szolgáltatónál rögtön az alapcsomagba kerülnek. Így már, az egy baloldalinak mondható ATV és az inkább jobboldalinak tekintett HírTV és Echo TV mellett egy újabb csatorna szolgálhatja az itt és nem a Hír24-en tájékozódókat.

A T-Home csatorna kiosztásának változása persze azonnal pánikot okozott az ATV rajongóinak körében, hiszen akinek legalább 15 éves televíziókészüléke van, az most lemarad Kálmán Olgáról. A tv hírigazgatója azonban közölte, hogy nem csökkent a nézettségük.

De nem csak a politika rajongói örülhetnek.

A SportKlub csatorna csütörtöktől visszakerül a T-Home televíziós műsorkínálatába, így a sportrajongó tévénézők nem maradnak le kedvenc csapataik kézilabda-, vízilabda-, kosárlabda-, illetve jégkorongmérkőzéseiről.

A Magyar Telekom hétfői híre szerint erre a műsorszolgáltatóval kötött megállapodás alapján nyílik mód. A sportcsatorna adása a T-Home analóg és digitális szolgáltatásaiban (IPTV, analóg és digitális kábel, Sat TV) a Családi csomag részeként lesz látható.

Múlt héten csütörtökön a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos tájékoztatást kért a SportKlubtól, illetve annak tulajdonosától arra a lépésre reagálva, hogy a csatornát az országszerte nagy szolgáltatási területen jelen lévő Magyar Telekom Nyrt. T-Home televíziós programcsomagjainak többségéből kivették.

Az MKSZ azért fejezte ki aggodalmát, mert egy 2009-ben kötött szerződés értelmében a SportKlub rendelkezik a bajnoki és kupamérkőzések, valamint számos válogatott találkozó közvetítési jogával, így sok drukker maradhatott volna le fontos magyarországi eseményekről azzal, ha a csatorna hosszabb időre kikerül a T-Home-csomagokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik