Poszt ITT

Gyurcsánytól bin Ladenig

Gyurcsány Ferencnek valamiért felelnie kell: Sukoróért, az államadósságért, a devizahitelezés elszabadulásáért, 2006 őszéért.

Gyurcsány Ferencet lehet szeretni vagy nem. Lehet vitatni politikai nézeteit, lehet “hülyézni” (ma már mindenkit lehet), és felelőssé tenni sok mindenért. Romlásba taszított minket hibás gazdaságpolitikájával. Elkótyavetyélte az országot (fővárosa Sukoró). Lopott. Csalt. Hazudott. És beismerte! Szóval a vak is láthatja, rossz ember.

De most – hála az MTI-nek – végre kiderült, hogy a legnagyobb gond az vele, hogy terrorista. A 27 százalékos áfakulcs után azzal is világelsők vagyunk, hogy (még) szabadlábon lévő miniszterelnököt, országgyűlési képviselőt terrorizmussal gyanúsítunk. A világ civilizált fele meg csak ámul a visszafelé nyilazó magyarok bátorságán.

Idehaza viszont tudjuk, milyen macerás egy gazdasági bűncselekményt bizonyítani. Mindenféle izékre, papírokra, belégekre, meg ilyesmire van szükség. A terrorista viszont vita nélkül börtönbe csukható, hiszen terrorista! A legjobb biztosra menni. Ha megvan a bűnös, akkor is kell egy ügyész, aki vádat emel, egy bíró, aki elítéli. Egész pályás letámadás vagy csak taktika, hogy összezárjon újra a baloldal, mert nincs annál jobb, mintha Gyurcsány Ferenc bomlasztja az MSZP-t.

Nem tudjuk. Azt sem, hogy Gyurcsány Ferenc bűnös-e? Ha igen, akkor bűnhődnie kell!

Az mindenesetre furcsa, hogy a köztévében 2006 őszén főleg eltorzult arcú, gyújtogató emberek képeit láttuk. Bátor csuklyás fiatalembereket, akik tévészékházat ostromoltak és kicsit Molotov-koktéloztak a pesti éjszakában…

Most – az események visszaidézésekor – kizárólag a rendőri brutalitás vágóképeit kérik ki a híradó archívumából, de még ennél is furcsább, hogy az MTI szerint „terrorcselekmény gyanújával nyomoznak Gyurcsány Ferenc és rendőri-politikai vezetők ellen”, majd később kiderül, azért nem pontosan erről van szó. Annyi történt, hogy a korábbi eljárásokhoz csatolták annak a Völgyesi Miklósnak a feljelentését, aki a legfelsőbb bíróság nyugdíjas tanácselnökeként segített az alkotmánybíróvá avanzsált Balsai Istvánnak jelentést írni 2006 őszének bűneiről.

A nyugdíjas jogász logikája szerint Gyurcsány a tömegoszlatásokkal megrémítette a népet (csak halkan jegyeznénk meg, hogy e logika szerint a nép=csőcselék), és 15 különféle bűncselekmény mellett felvethető a terrorcselekmény gyanúja is. A terrorizmus az erőszak alkalmazásának vagy az azzal való fenyegetésnek a stratégiája, amelynek fő célja félelem, zavar keltése és ennek révén meghatározott politikai eredmények elérése vagy a hatalom megtartása.

Ki is tehát a terrorista?

Gyurcsány. Miért? Mert Balsai István vizsgálódásai közben arra a következtetésre jutott, hogy „noha október 23-a a legdurvább jogsértések szimbóluma, mégis inkább egyik elemének vagy akár csúcspontjának tekinthető annak a folyamatnak, ami a Gyurcsány-kormány erőszakos és paranoid hatalomakarását jellemezte”. Balsai szerint „a Gyurcsány-kormány folyamatosan és fokozatosan fenntartott egy állandó és konspiratív elemektől sem mentes veszélyérzetet, ami megkívánta a megerősített és folyamatos rendőri jelenlétet, ellenőrzéseket”.

Balsai István feltevése szerint a rendőri vezetők csak legfelsőbb politikai utasítás, jóváhagyás alapján adhattak parancsot, illetve tűrhettek el „a magukat és a testületet ilyen példátlan módon kompromittáló cselekményeket”, ami „elkerülhetetlenné teszi a magyar Alkotmány szerint felelős miniszterelnök politikai és jogi felelősségének a vizsgálatát”.

Mellékszál, de kénytelenek vagyunk idecitálni, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége annak idején (a Wikileaks-iratok szerint) olyan jelentéseket küldött haza, hogy a Fidesz kapcsolatot tartott fenn az “erőszakos tiltakozókkal”. Sőt, a külképviselet a Fidesz által szervezett tüntetés helyszínének kiválasztásában is látott valamiféle kapcsolatot a Molotov-koktélokat dobáló „nép” és Orbán Viktor pártja között. A követségi jelentés szerint „bármennyire is a legjobb oldalát láttuk a nagykövetekkel a nemrég tartott találkozón Orbán Viktornak, ez a kaland azt bizonyítja számunkra, hogy Orbán még mindig hajlandó a tűzzel játszani.”

Még egyszer! A terrorcselekmény célja, hogy a lakosságot komolyan megfélemlítsék, vagy egy kormányt vagy egy nemzetközi szervezetet jogellenes módon kényszerítsenek valamire, hogy súlyosan megingassák, lerombolják egy ország vagy egy nemzetközi szervezet alapvető politikai, alkotmányos, gazdasági vagy társadalmi felépítését.

Ez annak az Európai Uniónak a definíciója, amelynek Magyarország a tagja. Ilyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsították Budaházyt, aki ma már csak házi őrizetben van, miközben ezzel kóstolgatják Gyurcsányt.

1950-ben azt mondta Pelikán, “Dezsőnek meg kell halnia”, aztán jött a disznóölés, az ÁVO, a börtön, az „egyszer majd kérünk magától valamit…”, a Szocialista Szellem Vasútja, a magyar narancs (ami „Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk.”), az előre megírt ítélet és végül „Dr. Kotász! Dr. Kotász!”.

A forgatókönyvet át kell írni. 2011-ben nincs halálbüntetés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik