Poszt ITT

Kell egy lap

A megújuló Hír24 elé.

Mert kell egy lap. Legyen okos, független, bátor. Amilyet elképzelünk, amikor arról beszélgetünk, hogy mit, miért NEM olvasunk. Az egyiket azért, mert hazudik, a másikat csak azért, mert hülyeségeket ír. Vagy olvashatatlanul bonyolult. A miénk nem ilyen lesz – írjuk le reménykedve. Nem, mert ha ilyen lenne, nem olvasnák. Pontosabban Önök nem olvasnák (vagy Ti nem olvasnátok – a nem kívánt rész törlendő).

Kell egy lap. Olyan, amely lap mint lap megbízható minőséget kínál. Amelyben nincs helyük a bányászbéka ülepe alatti hatásvadász, ócska szövegnek. Sem a bulvárban, sem a politikában. Ott főleg nem.

Egy lap, amelyben egyszerre van benne a lényeg (hírek gyorsan, tömören) és az elemző, a lényeg mögé néző újságírói attitűd. Valami, ami több, mint a Hír24, az fn.hu és a story online.

Egy lap, amely egyszerre tájékoztat és szórakoztat, amelyikkel inkább ébredni érdemes, mint elaludni. Amelyik nem azért 24, mert az szép, kerek szám, hanem mert sosem alszik (ahogy New York sem, de ez mindegy is, hiszen nem a New York-iaknak írunk).

Amikor elhatároztuk, hogy megújítjuk a Hír24-et, sokan féltettek minket, mondván: nem lehet közös nevezőre hozni a politikát, a bulvárt és a sportot. Hogy aki a GDP alakulására vagy a költségvetési deficitre kíváncsi, azt biztos nem érdekli, hogy él a börtönben a sztárszínész (vagy színész sztár?), hogy játszik-e a finnek ellen Dzsudzsák Balázs és hogy jót tesz-e a bőrünknek a tojásfehérje? Szerintünk viszont igenis lehet. Mert a pénzünk, a szórakozásunk, az egészségünk, a családunk – mindez együtt az életünk, amit élünk. Arra meg már csak kíváncsiak vagyunk? Vagy nem?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik