Poszt ITT

Ön mihez kezdene válságkezelő miniszterelnökként?

24.hu
24.hu

2009. 03. 29. 20:49

Miniszterelnökként kénytelen lenne továbbra is alkalmazkodni a Valutaalap – országunk befolyásos, s jelenleg szinte egyedüli hitelezője – által elvárt legfeljebb 3 százalékos hiánycélhoz. A vártnál nagyobb gazdasági visszaesés miatt legalább 300 milliárddal kellene csökkenteni a kiadásokat, vagy növelni a bevételeket a korábban elfogadott költségvetéshez képest (amelyben sajnálatos módon alig vannak tartalékok). Ebből nagyjából 200 milliárdra a Pénzügyminisztérium már javaslatot tett, de ez kevés (nemrégiben még a jelenleg várható 4-5 százalékos gazdasági visszaesés helyett még csak 3 százalék körülire számítottak, a költségvetést pedig a Valutaalappal egyetértésben "csak" egy százalékos visszaeséssel tervezték).

Figyelem! A parlament felére, negyedére csökkentése, a kormányzati Audik Suzukikra, esetleg BKV-bérletekre cserélése tekinthetők lennének ugyan igazságos, s a választópolgári szívnek kedves lépéseknek, de nem kezelnék az alapproblémát. Két nagyságrenddel nagyobb megtakarítás (vagy bevételnövelés) szükséges ugyanis: nem milliárdos, hanem százmilliárdos.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.