Poszt ITT

Mit szól ahhoz, hogy termelők több száz mázsa dinnyét borítottak az Auchan parkolójába?

24.hu
24.hu

2008. 07. 14. 12:20

Dinnyetermelők több száz mázsa dinnyét borítottak szombat reggel az M5-ös autópálya fővárosi bevezető szakaszánál működő áruház parkolójába. A termelők érdekében Karsai József szocialista képviselő hétfőn tárgyal az áruház beszerzési vezetőjével. A multinacionális áruházlánc a 49 forintos akciójával Karsai szerint azt érte el, hogy a német és lengyel piacra szánt dinnye felvásárlási ára 26 forintra, a hazai piacra szánt termék ára pedig 20-22 forintra csökkent. Ilyen alacsony felvásárlási ár mellett viszont tönkremennek a termelők.

Hasonló problémákkal néznek szembe a meggytermelők is. Rendkívül alacsony felvásárlási ár miatt sok gyümölcstermelő gazdasága felszámolását tervezi. A MAGOSZ (a gazdák legnagyobb érdekképviseleti szerve) kartell gyanújával feljelentette a Gazdasági Verseny Hivatalnál (GVH) a felvásárlókat és a feldolgozókat. A kereskedelmi láncok hallgatnak. Az FN által megkeresett hiper- és szupermarketek arra hivatkoztak, hogy árazási és üzleti feltételeik üzleti titoknak minősülnek, azt viszont minden fogyasztó láthatja, hogy egyre kevesebb a magyar zöldség és gyümölcs a polcokon, még az idényterményeknél is.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.