Poszt ITT

Ön szerint kánikulahisztériát keltünk?

24.hu
24.hu

2008. 05. 28. 11:47

Egyik napról a másikra berobbant a nyár, a médiumok visszhangozzák a híreket: UV-riasztást adtak ki, az ÁNTSZ a hőséggel járó kockázatokra figyelmeztet, a katasztrófavédelem pedig a meggondolatlan fürdőzéstől óvja az embereket. Valóban ilyen veszélyben élünk? Vagy csak a média munkatársai értelmezik túl tájékoztatási kötelezettségüket? Netán szenzációhajhászás folyik?

A hivatalos szerveknek kötelességük a lakosság tájékoztatása – a médián keresztül - minden olyan esetben, amikor az időjárás, a légszennyezés egészségkárosodást, balesetet okozhat.
Más kérdést, hogy a híradásokban erős hangsúlyt kapnak a veszély, riadó, kánikula szavak. Jogosan gondolhatja bárki: meleg mindig is volt, sőt, kánikula is. Az emberek leégtek a napon, és néhány ittas személy minden évben belefullad a hazai vizekbe – a média túldimenzionálja a kérdést. Másfelől épp a szenzációhajhász beszámoló lehet az, ami felkelti az emberek figyelmét, ezáltal életet menthet.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.