Poszt ITT

Ön szerint Gyurcsány Ferencnek le kell mondania?

Az igenek elsöprő győzelmével ért véget a vasárnapi népszavazás. Szakértők szerint Gyurcsány Ferencnek meg kell majd küzdenie saját pártjával.

Mindhárom kérdésben elsöprő győzelmet arattak az igenek: a szavazatok 99,41 százalékos feldolgozottsága mellett a kórházi napidíj eltörlését a voksolók 84,12 százaléka támogatta, 15,88 százaléka ellenezte; a vizitdíjra vonatkozó kérdésnél ez igenek aránya 82,47 százalék, a nemeké 17,53 százalék; a tandíjat a voksolók 82,27 százaléka elutasította, 17,73 százaléka pártolta.

Szomszéd Orsolya szerint ha nem is fogják nyíltan támadni a miniszterelnököt, a szocialisták valószínűleg megkérdőjelezik majd a politikáját. „Az MSZP-n belül könnyen elindulhatnak olyan folyamatok, amelyek Gyurcsányt bukott politikusnak bélyegzik, akivel nem lehet nyerni. Azaz ideiglenes kormányfőként tekintenek rá, ez pedig veszélyes lehet” – fogalmazott a politológus.

A következő napok fő kérdése, hogy Gyurcsány Ferenc pozíciója is meginog-e – hangsúlyozza a Nézőpont Intézet. Szerintük az Orbánnal szemben először alulmaradt Gyurcsány körül felgyorsulhatnak az események. A népszavazási vereség után a miniszterelnöknek meg kell akadályoznia a kormánypárti képviselők lázadását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik