Poszt ITT

Vásárolna-e Ön résztulajdont állami cégben?

Új Tulajdonosi Programot hirdetett hétfői évértékelő beszédében Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök kevéssé fogalmazott konkrétam, de egyöntetű találgatások szerint a Szerencsejáték Zrt, vagy az Állami Autópályakezelő Zrt, az Magyar Villamos Művek, esetleg a Magyar Posta részleges és kedvezményes privatizációjáról szólt.

Az Új Tulajdonosi Program keretein belül pár ezer forintért akár százezer forintos tulajdont szerezhetnek majd az emberek állami vállalatokból; akik élnek a lehetőséggel, adókedvezményben is részesülhetnek. A folyamatnak az első pillanattól ellenőrizhetőnek, átláthatónak kell lennie, és garantálni kell, hogy ebből mindenki egyformán részesülhessen – mondta Gyurcsány Ferenc, aki új, tulajdonos polgárságot látna szívesen Magyarországon.

Lapunk kérdésére sem a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt, sem pedig a Kormányszóvivői Iroda nem közölte, hogy mely cégek eladásáról lehetne szó, illetve milyen privatizációs technikára gondolt a miniszterelnök.

Konkrétumok hiányában találgatások kezdődtek. Az ügyben megszólalók azt valószínűsítik, hogy a Szerencsejáték Zrt, az Állami Autópályakezelő Zrt, a Magyar Villamos Művek Zrt., esetleg a Magyar Posta Zrt. részleges tőzsdei magánosítása juttathatná tulajdonhoz, az ezzel járó felelősséghez és örömhöz a magyarokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik