Poszt ITT

Ön szerint hogy szerepel a válogatott a vb-selejtezőkön?

Az erőviszonyokat elnézve nincsen sok esélye a magyar labdarúgó-válogatottnak arra, hogy kijusson a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra. A selejtezőcsoportunkban Portugália, Svédország és Dánia együttese is nagyobb játékerőt képvisel, és a kiscsapatok ellen sem mehetünk biztosra.

A vasárnapi sorsoláson kiderült, hogy a magyar válogatott az 1. selejtezőcsoportban Portugália, Svédország, Dánia, Albánia és Málta ellen küzd a továbbjutásért. Európából 53 csapat vág neki a vb-selejtezőnek, s közülük 13 csapat juthat el Dél-Afrikába. A kilenc csoportelső automatikusan továbbjut, a nyolc legjobb csoportmásodik pedig oda-visszavágós párharcban dönt a fennmaradó négy helyről.

A kapitány óvatosan nyilatkozott az esélyekről “Kiegyenlített hatosba kerültünk, a sorsolásunk nem tűnik rossznak, talán a második csoport lett volna jobb nekünk” – mondta az MTI-nek Várhidi Péter szövetségi kapitány. “Portugália, Svédország és Dánia közel azonos játékerőt képvisel, biztos lesznek körbeverések, döntetlenek a csoportban. A selejtezőkig még egy évünk van, addig még több meccset játszunk és, ha annyit fejlődünk, mint az elmúlt évben, akkor még közelebb kerülhetünk riválisainkhoz. Hazai pályán bárki ellen győzelmi eséllyel léphetünk pályára.”

A magyar szövetség elnöke, Kisteleki István sokkal optimistább. “Amit a sorsolás előtt mondtam, azt most is fenntartom, a magyar válogatottnak versenyben kell lennie a csoportban a második helyért” – jelentette ki a sportvezető a sorsolást közvetítő Telesport című adásban. “Az első két kiemelt közül úgy érzem, Portugáliát itthon elkaphatjuk, a svédek ellen hagyományosan nem szokott szerencsénk lenni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik