Poszt ITT

Ön szerint maradjon Várhidi a kapitány?

Nagyjából egy éve ült le a magyar labdarúgó válogatott kispadjára Várhidi Péter, akinek a tevékenységét egy nemrég elvégzett felmérés szerint a foci iránt érdeklődő emberek jelentős része pozitívan értékeli. A szövetség azonban egyelőre még nem hosszabbította meg a kapitány december 31-én lejáró szerződését.

A nemzeti tizenegy tavaly novemberben történelmi vereséget szenvedett Máltától, és ez Bozsik Péter bukásához vezetett. A helyére kinevezett Várhidi Péter azzal a célkitűzéssel ült le a kispadra, hogy négy-öt éven belül ütőképes csapatot farag a válogatottból, amelyen jó eséllyel kijuthat végre egy világversenyre.

Célja érdekében a szakember tehetséges fiatalokat hívott meg a válogatottba, és több korábban alapembernek (Dárdai, Király, Fehér) számító játékost kihagyott. Az alaposan felforgatott csapat egészen nyár végéig a már évek óta “megszokott” eredményeket produkálta, de augusztus 22-én óriási meglepetésre – igaz csak barátságos meccsen – legyőzte a világbajnok olaszokat.

A bravúros siker óta egyre többen követték figyelemmel a fiatalok biztató produkcióját, az idei szezon vége azonban két vereséggel rosszul sikerült.

A szakember annak ellenére elégedett, hogy az Eb-selejtező csoportjában a válogatott csak a hatodik helyén végzett, egyedül Málta legjobbjait megelőzve. Ilyen gyenge szereplésre korábban még nem volt példa egyetlen egy selejtező-sorozatban sem. “A világbajnoki selejtezők kalapjait ma már a világranglisták alapján állítják össze, így nincs jelentősége annak, ki hányadik helyen végez a csoportban.” – nyilatkozta a tréner.

A Magyar Labdarúgó Szövetségben egyelőre nem nyilatkoznak Várhidi jövőjéről. Egy azonban biztos, a kapitány szerződése december 31-ével lejár. Szeptemberben felmerültek olyan pletykák, hogy az MLSZ keresi a tréner utódját, de a szövetség cáfolta ezeket a híreszteléseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik