Poszt ITT

Ön kifogásolja Laborc kinevezését az NBH élére?

Katonai szakértők szerint veszélyt jelenthet Laborc Sándor kinevezése az NBH élére, míg a hazai titkosszolgálatnál azt mondják, voltak egyeztetések a NATO-n belül, de nem merültek fel aggályok.

A brüsszeli magyar NATO-nagykövet sem az Egyesült Államok NATO-nagykövetétől, sem az észak-atlanti szövetség bármely más tagállamának képviselőjétől nem kapott jelzést a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) élére jelölt Laborc Sándor kinevezése kapcsán.

Laborcot kedden hallgatta volna meg a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, ám az ülés elmaradt. Szilvásy György a bizottsági meghallgatást követően terjeszti kinevezésre vonatkozó javaslatát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elé.

A Magyar Hírlap kedden arról írt, hogy nemzetbiztonsági szakértők és ellenzéki politikusok egyaránt kockázatosnak tartják az orosz rendőrtiszti főiskola állambiztonsági szakán (vagyis “a KGB-egyetemen”) végző szakember kinevezését, akinek egykori évfolyamtársai közül a lap szerint szinte mindegyik magas beosztású orosz titkosszolgálati vezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik